"Nu ska vi börja att jaga dem"

Förlust i finalreprisen – men LVC-tränaren Johan Isacsson såg det positiva. "Jag trodde de skulle vara mycket bättre", sa han?

21 oktober 2018 20:39

Ni kanske minns att Hylte/Halmstad jublade med guldhattar på i Linköping efter SM-finalen i våras? Nu möttes lagen för första gången sedan dess – och Hylte vann igen efter fem avklarade set i Örnahallen i Hyltebruk.

– Viktigt att vinna i Lund i lördags och det känns bra med en poäng nu. Jag är jävligt nöjd med helgen. Klart att vi också vill vinna, men jag trodde att Hylte skulle vara mycket bättre. Det kan du skriva. Nu ska vi börja att jaga dem, sa Johan Isacsson.

Han kom in sent som tränare, vilket gjorde att LVC haft en något trasslig uppladdning inför säsongsstart. Men Isacsson känner att kurvan stadigt men säkert pekar åt rätt håll.

Han sa:

– Hylte har haft laget samlat sedan i början av augusti, så det är inte så konstigt att de är mer samspelta. Vi tränar och har tränat bra, men behöver mer tid tillsammans. Nu blev det några kommunikationsmissar. Utan dem vete sjutton om vi inte hade vunnit.

Det svängde rejält i toppmötet där LVC började bäst, men Hylte kom tillbaka innan gästerna vann fjärde set och tvingade fram ett femte. Där var det inget snack och hemmalaget vann ganska klart med 15–10.

– I tidigare matcher har vi inte blivit utmanade, men det blev vi nu. Perfekt att få feedback med oss hem och veta vad vi behöver träna på, sa Isacsson.

Poängbäst på planen: Martin Larsson med 26 pinnar.

– Martin var bra och alla hade sina perioder i matchen. Men perioderna behöver bli lite längre där alla levererar bra, sa Isacsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten