Nu går starten för LVC:s guldjakt

LVC hamnade som väntat på en andraplats i elitserien, strax efter Hylte/Halmstad. "Alla matcher är viktiga, men lördagens vinst mot Falkenberg var jätteviktig för oss", säger LVC:s tränare Johan Isacsson.

3 februari 2019 19:05

Två matchar blev två segrar för LVC:s herrar i den sista omgången av elitserien. Under lördagen blev det seger mot topplaget Falkenberg, som tippas vara med om guldkampen, med bekväma 3–0. Under söndagen var det istället bottenlaget Habo som stod för motståndet. Där testade Linköpingslaget lite nya kombinationer, men vann ändå med 3–1.

– Det slutade väl men brukar alltid hacka lite när man testar nya kombinationer. Vi ville få igång alla spelare den här helgen, säger LVC:s tränare Johan Isacsson och fortsätter:

– Vi behöver ett alternativ om Martin Larsson inte kan spela. Därför vilade vi honom mot Habo och spelade Linus Ekstrand på hans position istället.

Vad fokuserar ni på nu inför slutspelet?

– Vi är lediga från matchsspel i två veckor och sedan sparkar vi igång igen. Vi kommer att träna hårt den här veckan och sedan ska vi ta det lite lugnare. Efter det ska vi vara på topp. Vi behöver ha bättre servtryck om vi ska gå hela vägen. Kan vi få till det ser det mycket bra ut, säger Isacsson.

Vilka lag anser du är de största hoten?

– Jag tror både Hylte/Halmstad och Falkenberg är stora hot. Vi har vunnit båda matcherna mot Falkenberg och förlorat en match mot Hylte/Halmstad. Sedan förlorade vi för sig GP-semifinalen mot Falkenberg. Men för närvarande rankar jag oss, Hylte och Falkenberg som de tre bästa lagen i Sverige. Det kommer att stå mellan oss.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi