Norrköpingslag tog över Linköpingstiteln

Det blev ett Linköpingsmästerskap som slutade utan några vinnare från Linköping. Närmst segern var dock de regerande mästarna – Linköping Kenty – i damklassen. Det blev dock en förlust i finalen på straffar.

1 december 2018 23:13

SE ÄVEN: TV: Se avgörandet i LM Open i repris

Det var ett föryngrat Kenty som ställde upp i finalen mot Eneby sedan segern förra året. Äldsta tjej i laget var Elin Mellheden som är född 1997. Men den mest framstående spelaren i Kenty, om inte i hela finalen, var Kentys 18-åriga Jonna Wessman.

– Jag tycker att det kändes bra. Jag tycker futsal är kul och vi är ett väldigt bra lag, säger Wessman.

Eneby blev tilldömda en straff som de satte, men kvitteringen kom för Kenty genom ett spelmål av just Wessman. Kenty hade mest boll och förde spelet, men Enebys omställningar var inte ofarliga. Det syntes dock att det var trötta ben från båda lagen efter en dag med mycket spel.

– Det var vi som hade bollen mest, men vi fick inte upp tempot. Det gick rätt långsamt och Eneby låg och avvaktade, förklarar Wessman.

Hon såg till att matchen gick till förlängning genom sitt kvitteringsmål, men det var också hon som missade den avgörande straffen i slutet som avgjorde matchen.

– Jag sköt i stolpen. Jag blev både matchhjälte och inte matchhjälte på samma gång kan man säga, säger hon och skrattar till.

I herrarnas final var det Nyköping som ställde upp mot AC Studenterna. Där var det dock inget snack om saken. Nyköping vann med hela 5–1.

– De var duktiga och vi hade inte orken att sätta emot. De spelar nog lite mer futsal och det märktes, säger Studenternas Filip Åkerberg.

Var det orken som försvann?

– Nja, lite ork och kvalité. De var bättre än oss och vi saknade det sista. Det är surt att falla på mållinjen men det är kul att vara bäst i Linköping i alla fall.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi