"Några från årets lag är aktuella och några inte"

En sjua som han kan lita på och ge förtroende till i både medgång och motgång. En sådan vill Stefan Andersson Skill skapa inför nästa säsong.

20 augusti 2019 17:00

– Jag vill låta det ta lite tid för jag vill hitta en sjua som kan vara densamma från match till match där förarna känner att de kan misslyckas. Jag vill hitta ett sådant lag jag hade när det gick riktigt bra några år. Där man inte ändrar så mycket, säger "Ando".

Piraternas lagledare Fredrik Staaf och Jerry Bengtsson har inte avslutat sitt uppdrag än, utan gör det i och med onsdagens sista match mot Rospiggarna.

Men redan nu är den nya duon Stefan Andersson Skill och Stefan Ekberg i gång och jobbar med nästa års lag.

– Vi har en lista som vi diskuterar och den ändras hela tiden, säger Andersson Skill.

Stefan Andersson Skill ledde Piraterna i tio säsonger 2008 till 2017, med en rad medaljer in på kontot. Det blev SM-guld 2011 och 2013 och Champions league-seger 2014. Det var SM-medaljer till Motala sex år i rad.

2017 blev det ett dystert sista år när Piraterna, med ett "stjärnlag" på papperet, åkte ur elitserien. Det var ett tungt fall och det blev ett bittert avbrott mellan klubben och lagledaren.

Nu har Piraterna rest sig och återvänt till elitserien och inom några dagar är nu "Ando", guldmakaren, tillbaka i sin roll.

Under tisdagskvällen är han expertkommentator i tv på Vetlanda–Västervik, Smålandsderbyt, samtidigt som Piraterna kör i Eskilstuna.

Reglerna säger att ingen får kontakta andra lags förare före 1 oktober. Det tänker Andersson Skill följa. Sedan har han ett par månader på sig att sätta 2020 års trupp.

Hur tänker du kring nästa års lag?

– Några från årets lag är aktuella och några är inte aktuella. Men innan jag kan säga något måste jag veta budgeten. Jag vet att den inte blir större än i år, säger Andersson Skill.

Piraternas ordförande Sven Gustafsson kan ge svar på tal direkt där.

– Det blir en lägre budget nästa år, säger Gustafsson som räknar med ett minusresultat i år.

– Hur stort vet vi inte, men minuset beror på våra låga publiksiffror i våras. Vi har tre killar i styrelsen som är duktiga ekonomer som jobbar med det där, säger ordföranden.

Stefan Andersson Skill behöver alltså värva smart och hitta guldkorn för att med mindre pengar skapa ett bättre lag.

Årets etta Mikkel Michelsen vill han gärna ha kvar i laget.

– En riktigt bra säsong har han gjort. Sedan beror det på om han går in i GP, det kan ju få konsekvenser för klubbar han kör för, säger "Ando".

Bröderna Davidsson?

– Lokala förare som är viktiga, så visst är de aktuella. Men varken Jonas eller Daniel har ärligt talat rosat marknaden i år så det finns mer att ta av, säger Stefan Andersson Skill.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa