Wulcan är på väg tillbaka

Mattias Wulcans väg tillbaka till dragracingen efter den svåra kraschen i Tierp i somras har varit längre än han trodde. Comebacken är nu planerad till i vår.

28 september 2015 17:33

– Nu går jag mest och gympar, berättar Mattias och skrattar.

Humöret är det inget fel på, trots att besvären från den tuffa smällen i början av juni.

– Och inget ont som inte har något gott med sig. Nu tränar jag tre till fem dagar i veckan hos sjukgymnast, så här vältränad som jag är nu har jag inte varit på 20 år, berättar han. Dessutom har fått väldigt mycket hemmatid, vilket inte varit fallet de senaste tio åren.

När Corren träffade honom senast, två veckor efter smällen, hade en förhoppning om att tillfriskna så snabbt att han skulle kunna åka över till USA för att tävla redan nu på hösten.

Men det gick inte.

– Kroppen tål inte det. Jag har fortfarande en del bekymmer med min vänstra sida, arm, nacke och bröstkorg. Men det blir i alla fall bättre och bättre dag för dag.

Han och teamchefen Pelle Eriksson har i alla fall hunnit med en resa över till USA för några veckor sen. Och uppdraget var givet:

– Att köpa en ny bil. Vi fick nys om en bil som var till salu, vi åkte dit och tittade på den och slog sen till.

Bilen har sen lastats på en båt i Kalifornien och befinner sig just nu någonstans på sjön.

– Vi tror att den kommer hem om cirka fyra-fem veckor.

Mattias berättar att bilen kan köras i tre olika klasser, bland annat Pro Modified som han tidigare tävlat i. Men också Top Doorslammer och den nya klassen Pro Extreme.

– Vi kommer att köra vårt första test i Malmö i vår och efter det lägger vi upp en plan för hur säsongen kommer se ut. Ett alternativ är att köra vidare i EM, men jag måste erkänna att jag fortfarande är jäkligt sugen på att tävla i USA. Men det är ett beslut vi får ta senare, nu ska jag själv se till att komma i full form för att kunna tävla igen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén