Personbästa – sen kom regnet

Mikael Kågered har aldrig åkt dragracing så fort som i går.

6 juni 2015 11:49

– Hade vi fått fortsätta kunde jag mycket väl vunnit.

Men efter lång väntan tog tävlingsledningen det väntade beslutet. Regnet förstörde chanserna till fortsatt tävling och semifinaler och final ställdes in.

– Synd. Det kändes verkligen som vi hade en god chans att för första gången åka under fyra sekunder, sa Kågered.

Tiden 4,009 sekunder satte han i kvartsfinalen. Personbästa och ett gott besked.

– Vi har åkt bättre och bättre hela säsongen och jag kände verkligen att vi i dag skulle kunnat komma under fyra sekunder för första gången. Så bra var förutsättningarna.

Men vädret satte stopp och nu får han ingen chans att komma under drömgränsen förrän EM-cirkusen återvänder till Tierp i augusti.

– Finland och Tyskland är nästa på kalendern, men de banorna är inte lika bra.

Tävlingshelgen i Tierp förföljdes av många avbrott, både för regn och för svåra olyckor. Linköpingsföraren Torgny Wulcan skadades allvarligt på fredagen (se annan artikel) och i går kolliderade två bilar så svårt att den ene föraren togs till sjukhus med ambulanshelikopter.

I tävlingen deltog fler förare från Corren område. För Stefan Gunnarsson från Mantorp blev det en hektisk helg. Han deltog i två klasser, både Top Methanol Dragster där han gör sin andra säsong, och i Top Fuel där han gjorde sin första tävling.

– Två bilar blir lite för mycket att egentligen, det blir lite väl stressigt mellan heaten, säger han och ler. Men jag är nöjd med att ha tagit min licens i Top Fuel den här helgen, för det är den klassen man helst av allt vill åka.

Han slutade nia i Top Fuel efter kvalet, precis utanför de åtta som fick åka kvartsfinal. I Top Methanol kom bara två bilar till start och själv hade han problem med bilen.

– Vi brottades med bekymmer hela helgen och lyckades tyvärr inte hitta felet i tid, säger han.

Det andra ekipaget i klassen var kördes av Jonny Lagg från Boxholm. Han vann tävlingen eftersom Stefan Gunnarsson inte lyckades kvala in till finalen.

– Trist när det blir så här, sa Jonny Lagg. Vi är sex bilar i klassen i EM, fyra av dem skulle kommit hit men sen uteblev tyskarna och då blev det bara vi två kvar.

Förra säsongen slutade Jonny fyra i EM-serien, men målet för den här sommaren är solklart.

– Vi ska vinna titeln. Jag hade nummer 1 på bilen inför förra säsongen och den siffran ska sitta där igen.

Nu, efter två deltävlingar av sex, är han i topp i mästerskapet. Fyra tävlingar, i England, Finland, Tyskland och ytterligare en helg i Tierp återstår.

– Tanken är att vi ska åka alla deltävlingar som är kvar, men budgeten får styra det.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!