Succé direkt för Pawlicki

Slog Indianerna med 46-44 i den första SM-semifinalen. Hjälte: Piotr Pawlicki.

9 september 2014 14:36

– En riktigt tuff match mot ett väldigt bra lag. Vi har inte Greg (Hancock) och Darcy Ward, men vi vann ändå. Otroligt starkt av oss, sa Piotr Pawlicki och log stort.

Segern med 46-44 mot Indianerna i den första SM-semifinalen kom till mycket tack vare Pawlicki och heatkompisen Chris Holder, som avslutade med två femettor och såg till att hoppet om SM-final lever en vecka till. Förlust i går hade varit förödande mot hemmastarka Indianerna, som trots allt får bära favoritskapet i dubbelmötet.

– De är fortfarande storfavoriter. Vi måste hitta farten i Kumla och en sån som Bjarne Pedersen måste upp några snäpp, sa lagledaren Stefan Andersson Skill.

Men den dominerande känslan var naturligtvis glädje - och att petade Piotr Pawlicki levererade direkt. Inför säsongen valde Andersson Skill att satsa på en topptrio - Holder, Hanckock och Ward. I det läget fanns det inte plats för Pawlicki i Piraternas lagbygge.

– Han var butter i våras när han inte fick plats i laget, men sa ja direkt när jag ringde och frågade om han ville köra för oss nu. Jag har träffat honom under säsongen och sett honom köra, så jag vet att han är snabb, säger Andersson Skill.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson