Mattias Andersson missade i kvalet i Göteborg

Träningspassen gick väldigt bra för Mattias Andersson inför lördagens STCC-race i Göteborg. Tyvärr blev inte kvalet riktigt lika bra.

6 juni 2014 11:27

- Jag är väldigt nöjd med de första träningspassen. Men kvalet blev bara okej, säger han.

Trea och trea på de två träningspass som kördes på fredagsförmiddagen.

Så långt bra.

Men när det skulle göras upp om kvalpoäng och startpositioner blev det tuffare.

I spöregnet som dök upp låg Mattias och dansade kring den åttonde plats i kval 1 (Q1) som gav en plats även i kval 2 (Q2).

Och på absolut sista varvet skuttade han upp på rätt sida strecket, var 0,016 sekunder före Emma Kimiläinen på nionde plats.

Det betydde fyra poäng till mästerskapstabellen och en plats i tredje startruta när man vänder på de tio första från Q1.

En missräkning att komma så långt ner i kvalet, men en möjlighet i dagens race som han kommer försöka ta vara på. Att starta trea, med bara Erik Jonsson och Emma Hämäläinen framför sig, ger förstås ett bra läge att ta den första pallplats i den nya biltypen som han så länge kämpat för.

- Så är det. Och vi kommer gå stenhårt för att lyckas ta oss förbi de två så fort som möjligt och sen ta racet därifrån.

I Q2, där åtta förare får åka ett varv för att göra upp om startpositionerna till det andra racet för dagen, klättrade Mattias en placering och får starta från sjunde rutan.

Han var då 1,8 sekunder efter suveräne Thed Björk som var snabbast på båda träningspassen och i båda kvalen i går. Att han kommer vinna det andra racet, när han får starta från pole position, är väl ingen vild gissning.
Däremot ska det bli spännande att se vad han kan göra i det första när han, tack vare den omvända startordningen, står i ruta tio.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!