Mjölbykillen vill bli Sveriges starkaste

Mjölbykillen Andreas Ståhlberg fortsätter satsa stenhårt på strongman. Han är nu en av tio som tagit sig till finalen i tävlingen "Sveriges starkaste man" – och är också en av förhandsfavoriterna.

26 augusti 2019 18:00

När deltävlingen till "Sveriges starkaste man" avgjordes var det hemmatävling i Årjäng för en av de favorittippade utövarna – Johnny Hansson. Men när allting skulle avgöras i den sista grenen och Mjölbys Andreas Ståhlberg skulle kunna vinna allt, valde han istället att hoppa över den sista grenen som är atlasstenar.

– Jag kom tvåa med marginal trots att jag hoppade över den sista grenen. Jag var bara där för att göra det jag skulle. Hade jag slutfört sista grenen hade jag vunnit. Men det var kul att Johnny kunde få vinna på hemmaplan så han tackade mig, säger Ståhlberg och skrattar.

– Det är sju veckor kvar till final och jag ville inte riskera att dra på mig någon skada. Jag satsar allt på finalen istället eftersom de avslöjat att årets vinnare av "Sveriges starkaste man" garanterat kommer få en plats i "Världens starkaste man" nästa år.

Vem som får den eftertraktade titeln avgörs den 13:e oktober i Solnahallen i Stockholm. På grund av att Ståhlberg bland annat kom 12:a i "Världens starkaste man" och vann tävlingen "Sveriges råaste" är han en av favoriterna inför finalen.

– Jag ska ju vinna. Det är ju bara så. Men om någon gör ett litet misstag någonstans är det det som kan avgöra tror jag, säger Ståhlberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi

Ämnen du kan följa