Mattias Andersson fick inte träna på hemmabanan

Medan sju förare hade möjlighet att träna på Mantorp park inför torsdagens race tvingades tre stå och titta på. En av dem var Mattias Andersson.

26 maj 2016 10:05

– Jag kan väl inte påstå att jag är särskilt nöjd med det beslutet. Jag har tävlat i racing i 33 år och aldrig blivit bestraffad för att jag varit väl förberedd.

Bakgrunden är lite krånglig. STCC hade två testdagar på Knutstorp i våras, där tre förare fanns på plats. Robert Dahlgren, Rickard Göransson och Mattias Andersson.

Övriga team hade möjlighet att träna två dagar vid ett senare tillfälle, i Karlskoga. Inte alla utnyttjade det, av olika anledningar. Därför fick de förarna under onsdagen möjlighet att testa sina bilar på Mantorp parks bana.

Men Mattias Andersson, Dahlgren och Göransson hade inte samma tillstånd.

– De hävdar att jag och de andra två redan är väl förberedda. Det känns, vad ska jag säga, väldigt konstigt.

Han suckar men tillägger:

– Jag tycker beslutet är konstigt, men lägger inte så mycket mer kraft på det. Vi ska försöka vände det här till något positivt och känner oss redo att slåss för pallplatser på hemmabanan.

I fjol, när man körde kvällsrace för första gången, blev det en fjärde- och en femteplats.

– Jag kände då att det fanns ännu mer att få ut. I det andra heatet tog vi starten, men dömdes för tjuvstart och bestraffades. Ett beslut jag har lite svårt att acceptera än i dag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén