Mantorpsdomaren i hetluften på Tele2

Den assisterande domaren Daniel Gustavsson från Mantorp blev jagad och utskälld av Hammarbys avbytare Vladmir Rodic efter att ha dömt bort ett sent mål för offside.

7 april 2019 22:12

LÄS MER: Bortdömt mål i fokus på Tele2 Arena

LÄS MER: Gustavsson: "Min säkerhet äventyras"

– Jag försöker ta mig uppåt så snabbt som möjligt eftersom ett antal Hammarbyspelare är av en annan åsikt. Samtidigt får jag skydd av Mohammed (Al Hakim, huvuddomaren), sa Daniel Gustavsson enligt Sportexpressen i Cmores sändning direkt efter matchen mot Kalmar FF.

Ja, det var kaosartade scener på Tele2 Arena efter att Mantorpsdomaren vinkat bort Nikola Djurdjics 2–1-nick på stopptid för offside. Stor irritation uppstod uppstod i Hammarbylägret, både på läktaren och på planen.

Allra argast var avbytaren Vladmir Rodic som värmde upp längs sidlinjen. Han sprang efter Daniel Gustavsson, skrek vilt och kastade av sig jackan precis framför honom.

– Just det han skriker är inte så farligt. Det är gesterna som gör att vi varnar honom för olämpligt uppträdande, sa Gustavsson i C More-sändningen enligt Sportexpressen.

– Så som vi uppfattar det så springer han (Rodic) efter Daniel och gestikulerar. Det är olämpligt uppträdande. Sen kan det bli mycket, mycket mer än det om det är så att han uttalar saker. Men Daniel har inte uppfattat att det inte är mer än gester och inom ramen av olämpligt uppträdande, sa huvuddomaren Mohammed Al-Hakim.

Gustavssons beslut att vinka borta målet visade sig, enligt C More:s reprisbilder, vara korrekt. Men Vladmir Rodic ångrar ändå inte sitt uppträdande på planen.

– Nej, jag är sån. Det är en känsla. När jag vänder mig och ser situationen på skärmen såg det ut som om "Niko" (Djurdjic) var i perfekt situation. Det var ett klart mål. Jag ångrar ingenting. En poäng i stället för tre. Det är det enda jag ångrar, säger Rodic till Sportexpressen.

På presskonferensen efter matchen tog Hammarbys tränare Stefan Billborn avstånd från Rodics beteende:

– Det är inte okej från våra spelare som värmer upp att få utbrott på det sättet. Vi kommer att ta det internt. Jag kommenterar gärna matchen, men inte det där. Man måste vara kall på och utanför planen, säger Billborn enligt Sportexpressen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Samuel Villius