Loket står vid vinnarcirkeln på Mantorps travbana. Han är speaker för dagens travlopp. Något han har gjort oräkneliga gånger förut - på travbanor runtom i hela Sverige.
Han minns hur det hela började.
-- Får se nu, det måste ha varit i slutet på 60-talet. Jag var redan då en känd profil i Göteborg och spenderade mycket tid ute vid Åby travbana. En dag frågade de mig om jag kunde tänka mig att vara speaker.
Det kunde han, och sedan har det bara fortsatt.
Vid gårdagens tävlingar står Loket i brun mockajacka och en svart text, som det står Piraterna på, och pluggar in fakta.
Hela tiden kommer det fram människor - företrädelsevis äldre damer - och tar bilder av honom.
Autografer får han också skriva.
-- Jag var intresserad av hästar redan som liten, berättar Loket. Min morfar hade en gård i Bohuslän med ett gäng hästar och där var jag ofta som grabb.
Det är nu längesedan Loket var en grabb. Han kan Sveriges travbanor utantill och har sett fler lopp än han kan räkna.
Vilket är ditt bästa travminne?
-- Det måste vara Erik Berglöfs två elitloppssegrar med Copiad. Copiad är för övrigt min favorithäst.
Favoritkusk?
-- Förutom Erik så är det Åke Svanstedt. Han har kanske inte så spektakulära gester men är enormt skicklig. Där kommer han ju förresten! utbrister Loket och pekar ut mot banan där den grönklädde Svanstedt mycket riktigt kommer susande.
-- Om du väntar lite så ska jag puffa för Åke sa att publiken upptäcker honom.
Och så gör han det.
Själv äger Loket fem hästar. Den kanske mest framgångsrika i nuläget, Lill-Berra sprang in en halv miljon förra året.
-- Men i år galopperar han hela jäkla tiden, muttrar Loket.
Det är lätt att förstå varför så många arrangörer väljer att anlita den rutinerade Göteborgaren som speaker. Han utstrålar ett imponerande lugn och har järnkoll på såväl kuskar som hästar.
-- Jag lägger väl ner 10-15 timmar i veckan på trav och det är fortfarande lika kul.
Trav. Ingenting verkar kunna stoppa denna, minst sagt, populära spelsport. Oavsett vad som händer i Sverige kan man vara säker på att få se hästar trava om man knäpper på teven en lördagseftermiddag.
Hade det inte varit för travet hade platser som Axvalla, Bergsåker och Romme inte sagt oss något.
Namn som Jim Frick, Olle Goop och Stig H hade bara varit namn bland alla andra.
Nu är det inte så.
Vad bottnar populariteten i? Det kan inte bara vara spelandet, för varför skulle då vuxna män sitta på knäna framför teven och energiskt följa upploppet i V-75:ans sista avdelning trots att chansen till vinst sedan länge är borta?
Loket Olsson funderar ett slag och sedan säger han:
-- Kombinationen. Det är kombinationen mellan nervpirrande spel och ståtliga hästar som gör det så speciellt. På travbanan spelar det ingen roll om du är rik eller fattig; här är alla lika.
-- Tillsammans kan två främmande personer stå och glädja sig över en vinst eller irritera sig över att Örjan Kihlström aldrig fick den där luckan.