Målvakten: "Min bästa säsong"

Målskyttarna gör mål. Försvarsspelet fungerar klockrent. Och längst bak finns en målvakt som storspelat. "Det har varit min bästa säsong hittills", säger Robin Laakso inför den andra SM-semifinalen mot Falun.

4 april 2018 06:00

Han har sällan fått några stora rubriker under en säsong där spelare som Felix Lanver och Matej Jendrisak levererat stort. Men en bra grundserie har blivit ännu bättre under slutspelet och Robin Laakso har växt till en jätte i Linköping innebandys mål. Han vann matchen mot Växjös världsmålvakt Eero Kosonen i kvartsfinalserien och var klart vassare än Faluns landslagsmålvakt Johan Rehn i måndags.

– Generellt sätt har det varit min bästa säsong hittills, kul att jag kan bidra med några extraräddningar nu när matcherna är så viktiga, säger Robin Laakso.

Den förväntade holmgången mot Växjö uteblev och i första matchen mot storfavoriten Falun i måndags blev det komfortabel seger. Libk har så här långt gjort ett strålande slutspel.

– Det är svårt att inte hålla med, såklart. Vi har fått ihop kollektivet och jag har hittat en bra samarbete med försvaret. Vi är aggressiva i egen zon och spelar uppoffrande, säger Robin Laakso.

Ni har haft en del medstudsar, men det känns som ni förtjänat det.

– Jag säger som Ingemar Stenmark: "Ju mer man tränar desto mer tur har man". Vi har pratat mycket om vår defensiv, hittills har vi fått bra träff. Vi gör det vi snackat om innan och spelat vårt eget spel, säger Robin Laakso.

Libktränaren Johan Astbrant vill inte kalla söndagsinsatsen för en maxprestation, men hymlar inte om att det främst i andra perioden stundtals var maximal utdelning med fyra mål på fyra anfall.

– Det kommer att bli en helt annorlunda match den här gången. Jag räknar med en riktig batalj. Ju hårdare Falun slår, desto hårdare måste vi slå. Ju mer Falun springer, desto mer måste vi springa. Det räcker inte med en lika bra insats som senast. Vi måste göra det ännu bättre, säger Astbrant.

Matchdags

Linköping IBK–Falun

SM-semifinal 2:5, Sporthallen, onsdag 19.00

Corren tippar: 6–4

Läget i laget: Samma lag som senast. Jesper Alm skadad sedan tidigare.

Notera: Libks Gustav Fritzell och Faluns Alexander Galante Carlström har båda svarat för 13 poäng i slutspelet.

Citatet: ”I semifinalen ska man inte vinna med 4–0. Det kommer någon förlust och det spelar ingen roll när den kommer. Vi ska vinna fyra matcher bara.” (Falun landslagsmålvakt Johan Rehn, som blev utbytt senast, till Dalarnas tidningar)

Oddset: 1) 2,82 X) 5,90 2) 1,74.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson Per Bergsten