Fortsatt förlust hemma för Mif

Malmö2003-10-09 20:51

Mif:s ishockeykrigare fick en ny mental smäll att hantera när Brynäs vann med 5-3 (1-1, 3-1, 1-1) i Malmö på torsdagskvällen.

Två förluster på tre dagar känns. I tisdags var HV 71 på besök och vann med 0-3. Det blir sammanlagt 3-8 att hantera innan söndagens hemmamatch mot Djurgården.

Mif tog ledningen med 1-0 genom Johan Norgren, men den medgången varade bara fyra minuter. Sedan var brynäsaren Mikael Lind framme och kvitterade.

Totalt över hela matchen var Brynäs det bättre laget. Lind gjorde 2-1 på en härlig, beräknande och klok passning från backveteranen Tommy Sjödin.

Henrik Malmström satte 3-1 men matchen levde när dansken Frans Nielsen reducerade till 2-3. Då kom Brynäs 4-2 av Tommi Miettinen på passningar från Lind och Sjödin, i spel fyra mot tre.

Vi blev lite ängsliga och det utnyttjade Brynäs och tog tag i spelet. Ja, det var en djupdykning och vårt övertag i sista perioden var skenbart, Brynäs drog sig tillbaka och försvarade ledningen, säger Mif-tränaren Mats Lusth.

Mif hade jättechanser att kvittera efter Jesper Matssons 3-4 på straff, säkert inföst bakom Markus Korhonen. Men nådastöten kom när Mif tog ut sin målvakt Andreas Hadelöv för att förlänga matchen.

Då vann Mikael Lind tekningen, åkte i väg och fick tillbaka pucken av Tommy Sjödin. Ur snäv vinkel satte Lind 5-3 i öppen kasse.