Varenne togalla med storm

Vilken show!Utan att få det minsta gratis fixade Varenne och Giampaolo Minnucci hem segern i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro.

MALMÖ (TT)2002-07-31 05:27

Segertiden: 1.10,0/1 609 meter autostart -- den snabbaste tiden hittills på svensk travmark.

Ovationerna var enorma på Jägersro och världens travare genom tiderna lämnade ingen oberörd.

-- Han blir bara bättre och bättre, vad ska man egentligen säga, sade tränaren Jori Turja.

Trots ett utvändigt lopp var Varenne överlägsen.

Saknar ord

-- I sista kurvan såg jag att han skulle ta över greppet och han ger sig aldrig. Det finns några lopp kvar men så länge vi har så här roligt vill man aldrig det ska ta slut. Han har fem, sex lopp kvar att göra och det sista ska han göra i Italien, hästen är ju italienare, säger Jori Turja.

Kusken Giampaolo Minnucci var förstås hur stolt som helst över sin stjärna.

-- Det fanns risk för att vi skulle få svar direkt, det var inte överraskande. Inte många hästar kan stå emot Varenne och det finns egentligen inga ord som räcker för att beskriva det här, sade Giampaolo Minnucci.

Segertiden 1.10,0 är en bit från Varennes eget världsrekord 1.09,3 som sattes på den hypersnabba Mikkeli-banan i Finland för drygt två veckor sedan.

Nu fick Varenne slita den tuffa vägen utanför det enda hotet på förhand, danske amerikanen Legendary Lover K och Steen Juul.

Varenne fick en vid förstasväng då Steen Juul svarade upp och öppnade på 1.09,8 första varvet.

Kunde inte utmana

Den dansktränade amerikanen satte färg på loppet, men stod utan svar i sista kurvan. För trots att Varenne fick vandra utvändigt om det stora danska hoppet var det -- som vanligt -- inget snack om saken på upploppet.

Den enda svensktränade hästen i loppet, Revenue med Jägersro-tränaren Lutfi Kolgjini, gjorde en slät figur trots ett bra lopp i andra par utvändigt.

-- Egentligen har vi mer att förlora än att vinna på de lopp som återstår. Men vi vill gärna avsluta snyggt, sade Jori Turja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om