Maif hakar på igen i toppen

Motala AIF var pressat, efter bland annat en utvisning, men kunde ändå vinna toppmötet med Assyriska FF.

31 augusti 2019 18:13

1–0 (1–0) slutade matchen på Idrottsparken.

När Enskede samtidigt förlorade borta mot Tyresö betyder det att Maif återigen närmar sig andraplatsen som ger kval uppåt.

– En skön seger. Vi gör inte den finaste matchen, men vi tar tre poäng. Vi jobbar hårt för varandra, en kamp i 90 minuter, säger mittbacken Jesper Adolfsson.

– En tuff match där vi visar stor lagmoral. Vi reser oss efter motgången förra helgen och gör ett jävla jobb, tycker lagkaptenen Simon Karlsson.

Det var 281 personer, inklusive en trumstark hejarklack från Dribbla United, som följde Motala AIF:s match i sensommarsolen.

Ett exallsvenskt Assyriska FF från Södertälje kom på besök med en aggressiv och tung spelstil som Maif fick jobba för att stå emot.

I första halvlek var det Simon Karlsson, lagkaptenen, som jobbade fram den straff som Maif tog ledningen på. Karlsson blev nedgjord i straffområdet.

Fram klev en annan mittfältare, Valon Silka. Målvakten i Assyriska halvräddade skottet, men Silka kunde själv slå in returen till 1–0 och jublande springa ut på löparbanorna mot Dribblaklacken.

I slutet av halvleken hade Assyriska en vass kvitteringschans, men Maifs målvakt Oliver Bergman reflexparerade.

I andra halvlek fortsatte Södertäljelaget att pressa på för kvittering. Ett skott utifrån tog i innerribban och studsade ut och en annan gång hade Assyriskas nummer tio, Ramez Matti, ett jätteläge men han fick total felträff.

Maif uppträdde med en stabilitet i försvaret, med mittbackarna Jesper Adolfsson och Ibrahim Koroma bakom mittfältskämpen Simon Karlsson. Det är den trion som är kärnan i Motalalaget.

Maif fick problem med en kvart kvar när mittfältaren Besart Kalludra först drog på sig ett gult kort och sedan direkt efter ytterligare ett för snack. Utvisad därmed.

Det blev spel resten av matchen med en man kort.

Assyriska hade någon riktigt bra chans, en boll till i ribban bland annat, men Maif höll undan.

Maif spelar närmast kommande lördag borta mot FC Stockholm Internazionale, på Kristinebergs IP.

Ett Maif som alltså återigen närmar sig kvalplatsen.

– Härligt, konstaterar Jesper Adolfsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius