Maif drar ur U17 ur seriespel

Motala AIF spelar DM-final på söndag i U17. Men tvingas ändå dra sig ur seriespelet.

22 augusti 2019 19:15

– Tyvärr måste vi det. Det har blivit en ohållbar situation för både spelare och ledare. Spelare som får en tuff belastning med dubbla matcher och ledare som får ringa runt och få ihop lag, säger sportchefen Christer Persson.

Maifledaren förklarar:

– En anledning är bland annat spelare som lämnade i somras för diverse elitklubbars akademier. Vi får se över hur detta kan undvikas i framtiden. Givetvis positivt att föreningen fortsätter att producera spelare, ett bra betyg till ledare och miljön som är i Maif. Det är så här det ser ut just nu och det finns olika vägar till elitfotbollen. Bröderna Qasem är två exempel, Ahmed blev kvar och uppflyttad i A-truppen, Khaled kom tillbaka efter tre år i IFK Norrköpings akademi. Ambitionen är att ha ett U17-lag framöver, vi inventerar trupperna i höst för att se hur det ser ut inför 2020.

Maif har en gemensam träningsgrupp för U17 och U19 och möter på söndag LSW och Åtvidaberg i två raka DM-finaler i Linköping.

– Nu blir det fullt fokus på DM-finaler kommande helg, jättekul att vi har två lag med där, och sedan seriespelet för U19. Där slåss man med Jönköpings Södra om en plats till juniorallsvenskan, säger Christer Persson.

Mer Maif: Samarbetsklubben Dribbla United aviserar hejarklack när Maifs A-lag på lördag möter Haninge på Idrottsparken. Det är tabellettan som kommer på besök, Maif har toppkänning också, och det aviseras fri entré till matchen.

– Vi ska ge hundra procent på läktaren, lovar Dribblas ledare Elias Hanna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa