LVC tappade – men vann ändå

2–0 har blivit 2–3 för LVC-damerna i några matcher i höst. Mot Sollentuna kom den efterlängtade femsetsvinsten.

24 november 2018 17:41

– Medioker match, men skönt att få vinna till slut. Det behövde vi, sa Mathias Gustafsson, tränaren.

Linköpings VC var förra helgen ytterst nära att för första gången ta sig till ett Grand prix-slutspel på damsidan, men tappade 2–0-ledning och föll tungt mot Gislaved. Så klart en tung besvikelse, men LVC kom upp på vinnarspåret per omgående i volleybollens elitserie.

Efter två gånger 25–22 var det mycket som talade för tre poäng i mittenmötet med Sollentuna, men det blev till slut bara två sedan hemmalaget kommit tillbaka och tvingat fram ett femte och avgörande set. Där hittade LVC spelet igen och vann knappt men klart med 15–12.

– Jag tyckte att vi höll en hyfsat jämn nivå under matchen, det var mer att deras spel pendlade väldigt mycket. Det var inget särskilt bra match och vi hade ganska mycket problem i vårt anfallsspel, sa Gustafsson.

Ändå vann ni.

– Ja, känslan är att vi har skaffat oss en annan stabilitet jämfört med i fjol och även i början av den här säsongen. Även om vi gör matcher som är halvdana så har vi en okej lägstanivå som kan räcka en bit.

Alison Youlten svarade för 16 anfallspoäng och fick välförtjänt pris som matchens lirare. Poängbäst i övrigt var Isabelle Falck (12) och Rebecka Karlsson (9).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten