LVC-stjärnan: "Tycker det är jättehäftigt"

Frida Kindbom, 23, hade tänkt spela lite division 1-volleyboll och fokusera på studierna. Istället tog hon upp LVC till elitserien – och siktar nu mot toppen. "Jag vill ta oss till semifinal – minst", säger hon.

18 december 2018 07:00

Snön har lagt sig som ett täcke över Norrköping där Frida Kindbom bor och studerar. Hit flyttade hon för att plugga grafisk design på Linköpings Universitet, där basen för hennes program är i grannstaden. Efter att hon spelat elitserievolleyboll med Sollentuna var planen att minska tiden hon la ner på sporten och lägga den på pluggandet istället. Men efter en säsong i division 1 med LVC gick laget upp i högstaligan – och nu lägger hon lika mycket tid på volleybollen på nytt.

– Volleybollen spelade inte en så stor roll när jag flyttade hit. Men sedan fanns ett lag i Linköping och jag ville ändå hålla igång och spela eftersom jag tycker det är så kul. Samtidigt ville jag inte lägga ner allt för mycket tid på det där och då. Men det slutade med att vi gick upp i elitserien och jag la ner lika mycket tid på det igen. Det är svårt att göra det halvdant och om jag ska spela vill jag göra det fullt ut. Det är där jag är nu, säger LVC:s passare och ler.

Efter två och en halv säsong med LVC har hon nu blivit en del av stommen.

– Jag trivs bra i min roll samtidigt som det känns lite konstigt eftersom jag alltid varit yngst i alla lag jag spelat tidigare. Jag har varit den lilla junioren som fått vara med lite. Men nu har jag fått en ledarroll – vilket är kul. Jag trivs med den rollen och att det ligger mycket ansvar och en press på en, säger Kindbom.

Känner du själv att du utvecklats under säsongerna i LVC?

– Ja, faktiskt. Det har blivit mycket speltid med bra matcher. Jag känner även att jag fått utvecklas genom den ledarroll jag fått.

Hur har det fungerat att kombinera studierna med volleyboll på elitnivå?

– Väldigt bra. I och med att jag pluggar kan jag styra mina timmar ganska mycket själv. Men det är tufft också såklart och tar mycket tid. Det blir inte så många lediga helger och lediga kvällar över huvud taget, säger Kindbom och skrattar till.

Om ett halvår är hon klar med sina studier och då väntar nya utmaningar. Om det blir en fortsättning med Linköping i elitserien då återstår att se.

– Jag har ingen fast plan för vad som kommer hända. Innan jag flyttade hit trodde jag att jag ville tillbaka till Stockholm. Nu är jag inte säker längre. Jag skulle kunna tänka mig att stanna här också. Allting beror på vad man kan hitta för jobb och vad det finns för möjligheter, säger Kindbom och fortsätter:

– Jag kan ju inte leva på min volleyboll – tyvärr. Jag måste ju ha ett jobb vid sidan om för att kunna överleva. Jag vill ju även börja jobba nu när jag är klar med min utbildning.

Men det är långt kvar till ett beslut och först och främst fokuserar hon på att ta laget längre än i förra säsongens slutspel. Där blev LVC utslaget av Hylte/Halmstad i kvartsfinalen. I helgen besegrade laget just Hylte/Halmstad för första gången någonsin i elitserien – så en skräll i ett slutspel känns inte helt omöjlig.

– Jag tycker det är jättehäftigt att vi utvecklats så snabbt. Som nykomling förra säsongen gjorde vi det riktigt bra och nu ska vi bevisa att det inte var en engångsgrej utan att vi har en väldigt bra grund att stå på. Det är jättekul och verkligen värt att uppmärksamma. Nu har vi tagit poäng mot alla lag i serien, så ingenting är omöjligt, säger Kindbom och ler

Vad har du för långsiktiga mål?

– Det hade varit kul att bli uttagen till landslaget. Det är ett mål som alltid har funnits och som man vill nå upp till, avslutar Frida Kindbom och ler.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi