Nytt motionskoncept invigs under helgen

Arbetet med att starta upp konceptet Parkrun i Linköping har gått som planerat. På lördag den 25:e maj invigs officiellt den nya femkilometersbanan med namnet ”Vallaskogenparkrun” där elitlöparen Lisa Ring är en av initiativtagarna.

Lisa Ring i Vallaskogen.

Lisa Ring i Vallaskogen.

Foto: Rebecca Candevi

löpning2019-05-23 09:00

– Det känns jättekul att det blev av. Jag trodde inte att det skulle bli redan nu till våren, säger Lisa Ring glatt.

Målet var att invigningen skulle vara helgen efter Blodomloppet, och allt har gått som planerat.

– Framför allt är det Linköpings kommun och Friluftsmuseet i Gamla Linköping som varit positiva samtidigt som Campushallen gör en satsning just nu. Det var rätt tidpunkt. Många börjar springa inför sommaren så jag hoppas att alla vågar komma dit på lördag eller någon annan lördag, säger Lisa Ring.

Innebörden av Parkrun är att människor i alla dess former ska träffas på lördagar för att springa, jogga eller promenera femkilometersrundan. Starten går alltid klockan 09:30 vid dansbanan i Valla och deltagarna kan klocka sin tid genom att skriva ut en streckkod från hemsidan som skannas efter målgången. Det är gratis att vara med och ett sätt för människor att socialisera sig med andra samtidigt som man får motion.

– Jag kommer att vara där på lördag till invigningen. Alla får testa på varvet och så kan man ta en fika tillsammans efteråt. Det här är något helt nytt för Linköping. Alla kan ta sig runt på något sätt och få en bra start på helgen, säger Ring.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om