Deltagarrekord för Liu-loppet

Den 13:e upplagan av Liu-loppet innebar nytt deltagarrekord – 321 startande. "Det är inspirerande att intresset för löpartävlingar är fortsatt högt", säger Pia Carlsson, verksamhetschef på Campushallen.

Segrarna. Gabriel Sandör, Fredrik Johansson, Emelie Larsson och Emma Helmersson.

LÖPNING2017-09-20 10:28

Ljungsbrokillen Gabriel Sandör, mest känd som lovande triathlet som nyligen blev 21:a i U23-VM, vann den korta distansen fem kilometer. Strax därefter kom segraren i damklassen på samma distans, Emma Helmersson från LiThe Vilse.

På 10 kilometer var Emelie Larsson, LiTHe Syra, snabbast bland damerna och herrarnas seger togs av Fredrik Johansson från Campushallen/LiU Elitidrott.

Till det något uppseendeväckande inslaget hör ett så kallat backpris. Priset, som funnits med i Liu-loppet sedan 2012, tilldelas den löpare som först når fram till en tom läskback utplacerad vid Vallamassivets topp. Löparen ska sedan springa den resterande delen av tävlingen med läskbacken i handen... Vinnare av årets backpris var Emelie Larsson som är student vid LiU samt Algirdas Bartkevicius, tävlandes för IK Akele. Imponerande var också att Algirdas var 3:a i mål, trots att han sprang stora delar av loppet med en läskback i famnen!

– Löpartävlingen har blivit tradition och vi är glada över att vi lyckas kombinera elitsatsande löpare med vi vanliga motionärer i så hög grad som LiU-loppet gör. Studentidrott och träningsglädje – det blir är en härlig kombination säger Pia Carlsson.