Ladan: "Jag har slitit som en galning"

Spelarna i Linköping City ville ha kvar Vladan Ladan som tränare.

26 april 2016 10:53

– Det blev en häftig avslutning. Jag kramade om varenda spelare, säger han till Corren.

På måndagskvällen blev det klart att Vladan Ladan med omedelbar verkan lämnar tränarjobbet i hårdsatsande division 2-laget. För att göra en lång historia kort: tränaren gillade inte lösningen att ta in en ny manager (Melke Alan) – och att hans eget sportsliga ansvar därmed skulle begränsas betydligt. Då valde han att hoppa av efter bara två matcher.

Enligt Correns uppgifter försökte spelarna förmå honom att stanna, men 29-åringen, som värvades till Linköping inför säsongen, stod på sig. En av de saker som tränaren reagerade på var att Alan bara skulle vara på plats i Linköping några gånger i veckan, men ändå ha det tyngsta sportsliga ansvaret.

– En ny sportchef hade inte varit några problem för mig, men en manager kom som en chock. Jag blev inte glad för det och tyckte inte att det var rättvist att göra på det sättet, säger Vladan Ladan.

Du visste inget om det?

– Nej.

Han är noga med att påpeka att han inte vill ägna sig åt någon smutskastning eller diverse bortförklaringar.

– Vi har hittat lösning, skiljs åt som vänner och jag önskar City all lycka. Klubben gjorde verkligen allt för att jag skulle vara kvar, men det kändes inte rätt. Jag vill ha det ansvar som jag skrev på kontraktet för. Klart att jag hade andra drömmar än det här, men så är det i fotbollen. Jag har verkligen slitit som en galning för varje centimeter på arenan.

Vad händer nu?

– Det jag vet är att jag ska se Norrköping–Hammarby i kväll och att jag har två månader kvar på lägenheten här. Sen kom det faktiskt en jobbförfrågan redan i morse.

Från var då?

– Det vill jag inte säga. Jag ska ta ett snack med min rådgivare och så får vi se vad som händer.

Jag vet att det var en del snack om jobb i Kina i vintras. Är det fortfarande aktuellt?

– Nej, inte just nu.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!