Han är Citys senaste prestigeförvärv

En välmeriterad kenyan – och två britter som vill visa upp sig inom svensk fotboll. Där har ni Linköping Citys senaste nyförvärv.

12 april 2016 16:40

Den meriterade kenyanen är landslagsmannen, mittfältaren, Patrick Osiako. 29-åringen har tidigare spelat allsvensk fotboll med Mjällby men kommer senast från klubben Simurq i Azebadjan.

– Vi har haft tur. Transferfönstret han stänga så då fick vi hit honom som amatör. Han har dessutom fått jobb i Linköping. Efter så många år där han levt på fotbollen vill han stadga sig på ett ställe. Vi hoppas att det här kan bli en långsiktig lösning, säger Citys sportchef Khalid Neshati.

Sportchefen beskriver Osiako som en ödmjuk kille som gärna vill hjälpa laget.

– Förhoppningsvis är han spelklar till premiären, vi väntar på de sista pappren från Azerbadjan, säger Neshati.

Två britter är även så gott som klara för City. Även där är det vissa papper man inväntar. Spelarna heter Suleyman Bah (forward) och Sleyman Bangura (mittback).

– De har utnyttjat sina svenska kontakter för att komma hit till Sverige och visa upp sig. Bangura är på något sätt släkt med AIK-Bangura. En stor och stark mittback, säger Neshati.

– Bah har varit med i en träningsmatch och gjorde mål. De ser spännande ut.

Nu verkar det dock färdigvärvat för Linköping City för den här division 2-säsongen.

– Nu är vi nöjda. Samtidigt vet man aldrig. Med amatörsystemet som införts i tvåan har vi inga transferfönster och skulle på så sätt kunna ta in någon mer spelare, men inte nu, säger Khalid Neshati.

Seriespelet startar för City på lördag när man spelar borta mot Karlslund.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
John Senewiratne