Kanotpolo kan enkelt beskrivas som en variant av vattenpolo, där utövarna i stället för att simma tar sig fram i kanoter. Mer utförliga regler kan läsas i faktarutan härintill.
-- I speciellt Tyskland är kanotpolo en riktigt populär sport. Och nyligen arrangerades ett VM där Sverige kom 25:a av 28 lag, säger Pelle Holmberg.
Vi blågula är som sagt nybörjare om man jämför med många av konkurrentländerna. Totalt finns det ett tiotal svenska klubbar som har kanotpolo i sin verksamhet, däribland Linköpings Kanotklubb. Något seriespel är ännu inte igång, men flera turneringar spelas varje säsong.
-- Nu har kanotförbundet fått en poloansvarig som ska styra upp organisationen lite bättre, förklarar Pelle Holmberg vidare.
I Linköpings Kanotklubb spelas polo av gammal som ung. Corren besöker en träning för nybörjare i Ljungsbro simhall.
Det är blött, livat och kul.
-- Det roligaste är att krocka med varandra, säger Alexander Wistbty, 10, innan han ger sig ner i vattnet i sin gulfärgade kajak.
Sporten rekommenderas inte för badkrukor. Risken är nämligen stor att man blir tacklad och hamnar under vattnet.
-- Därför är det viktigt att man kan göra en så kallad eskimåsväng, säger Pelle Holmberg och betonar att kanotpolo är en säker sport.
På utövarna syns också på hjälmar och flytvästar. Obligatoriska sådana.
-- Många kanotister spelar polo för att träna under vinterhalvåret. Man får en jättebra vattenvana, säger Pelle.
Elin Nyhlén, 12, smyger försiktigt med sin kajak längs bassängkanten. Hennes gula lag leder mot det blåa. Trots att matchen är i full gång får vi störa för lite snack vid bassängkanten.
-- Jag började spela för ett tag sedan, sedan slutade jag och så började igen. Det är jättekul, säger Elin innan hon paddlar i väg för att försöka göra mål.