Tunga derbypoäng till Smedby

Ett Assyriska-övertag och en mängd feta chanser mot ett hårt krigande Smedby. De svartgulas melodi var vinnande.

21 juni 2018 18:30

Regn i luften, kallt och blåsigt. Det var inga optimala derbyförutsättningar på Mirum Arena men rätt så trivsamt ändå i toppmötet. Tvåan mot fyran har båda gjort en stark vårsäsong och sökte en trea för att täta avståndet till serieledarna Vimmerby. Utgången? 2–0 till Smedby.

Assyriska inledde klart piggast och satte Jimmy Karlsson i jobb. Johan Roxström avlossade med högern mot sin gamla lagkamrat från Sleipnertiden men kunde inte överlista Smedbymålvakten. Gästerna vaskade fram fyra hörnor första tio minuterna och var det lag som styrde och ställde på konstgräset men utdelningen kom inte och Smedby slet sig in i matchen.

Från ingenstans löpte sig Smedbys Niclas Öman – ersättare till avstängda skyttekungen Emanuel Arvidsson – loss på djupet men Robin Ahlberg var vaket ute och avvärjde. Kutshi Moilo var nära att få bra träff med pannan på Martin Kolajs inlägg men Assyriskas nyckelspelare kunde inte styra avslutet som han ville. Dessutom testade Moilo med högern utifrån ett par gånger men utan att få till det riktiga trycket. Vi hade mållöst i paus.

I andra halvlek var det nära tre gånger om i samma sekvens för Assyriska. Martin Kolajs volley fastnade på Daniel Rann, returen dunkade Moilo mot mål men Jimmy Karlsson räddade. Det tredje avslutet avlossade Joakim Karlsson men bollen ville inte in. När Saismålvakten kom fem på ett inlägg ramlade bollen ned framför fötterna på Marcus Dinler som fick drömläget men lyckades inte hitta målet.

Assyriska kraftsamlade och ökade takten. Gästerna plockade ut Sherali Yuldashev med en halvtimme kvar och kastade in Bylent Halili. Då ringde det – i Assyrisksa mål. Trodde vi. Daniel Rann knoppade in en frisparksretur men hann inte fira särskilt länge. Den assisterande domarens flagga var uppe. Målet kom dock strax efter. Johannes Isik var både säker och kylig när han fick läget i bortre delen av straffområdet och pricksköt in 1–0.

Assyriska ökade och samtidigt som Smedby föll allt längre ned i knäet på sin egen keeper kom kvitteringschanserna. Det var riktigt nära när Alhagie Ceesay nickade. Bollen var på väg i nät men Daniel Rann dök upp i sista sekunden och rensade undan. Det slutade 2–0 efter att inhoppande Ludvig Johansson nätat i slutsekunden. Smedby kliver därmed om Assyriska i tabellen. Smedby är tillbaka i spel redan på tisdag, hemma mot Tenhult. Assyriska tar sommarledigt och är tillbaka i allvaret först 28 juli. Då väntar ett toppmöte mot Tord på Mamre. David Iwung

Matchfakta

2–0
Smedby AIS–Assyriska IF
Division 3 Nordöstra Götaland
Målen: 1–0 (66) Johannes Isik.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David iwung

Ämnen du kan följa