TV: City tappade mot bottenlaget

Bottenlaget Forward såg till att Linköping City åkte på ett nytt bakslag i jakten på en topplats i division 1-fotbollen.

17 augusti 2019 08:00

- Fortsätter det så här har vi ingen chans. Vi måste börja vinna matcher nu. Men själv har jag slutat att titta på tabellen, sa Khalid Neshati.

Citymanagern suckade tungt efter besvikelsen på Trängens IP.

- Vi gjorde mycket rätt och det som vi pratat om och tränat på under veckan. Men vi gjorde inga mål och då vinner du inte. Tyvärr. Det vill sig inte, sa Neshati.

Ja, City förde matchen, hade ett tydligt spelmässigt övertag och saknade inte chanser för att avgöra – men målen uteblev och 0—0 innebar ytterligare två tappade poäng. En klar besvikelse i en inte alls sprakande match. Och avståndet upp till toppen börjar därmed se allt mer ouppnåeligt ut för hårdsatsande Linköpingslaget.

Då ska ni veta att andraplacerade Umeå i sin tur tappade poäng, vilket gav City chansen att närma sig.

Men inte.

- Vi är som som katten. Vi får nio liv, men tar inte vara på det, sa Khalid Neshati.

Lagkaptenen Wellington Gigante (bäst i laget) träffade målställningen strax före paus och närmare än så kom man inte. Därmed har det bara blivit en poäng efter managerbytet – Melke Alan ut och Khalid Neshati in – och målet om superettan 2020 känns avlägset. Just nu är det fortsatt nio poäng upp till ovannämnda Umeå.

- Har du åtta avslut på mål och elva utanför är det klart att du inte ska bli mållös. Skärpan saknades, sa Neshati.

City spelade med inte mindre än fem spelare från Brasilien i startelvan och avslutade med ytterligare en när trycket ökades i slutskedet. Fast någon samba var det inte frågan om utan betydligt mer av längre bollar. Nye anfallaren Douglas Abner hade ett flertal avslutsförsök, men saknade tillräcklig ammunition när lägena dök upp.

Det var han inte ensam om.

City lyckades inte få hål på det hårt kämpande hemmalaget och förlorade två poäng medan Forward vann en.

Något överraskande valde City att spela utan vanligtvis ordinarie trion Michael Hartmann, Yasuka Takuto och Levon Pachajyan.

- Olika anledningar, men mest för att vi ville få till en förändring, sa Khalid Neshati.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten