Listers historiska singelsuccé

Cornelia Lister gör en uttalad satsning på dubbelspel i år. Men det är i singel hon kvalat in till ’s-Hertogenboschs WTA-turnering.

12 juni 2017 16:18

– Det är grymt just nu. Mitt liv håller på att förändras, säger Linköpingstjejen inför sin första match i huvudturneringen som spelas under tisdagen.

Där väntar ryskan Natalia Vikhlyantseva, rankad som nummer 78 i världen. Ett helt annat motstånd är vad 612-rankade Cornelia Lister är van vid från tävlingar på lägre nivå, men 23-åringen ser positivt på utmaningen trots att turneringen i Nederländerna bara är hennes andra på gräs – någonsin.

– Gräs passar mitt spel bra eftersom jag servar hårt. Hittills har jag inte tappat ett enda servegame i mina två tävlingar.

Hon debuterade på gräset under förra veckans 100 000-dollarstävling i England, men föll i en tajt tresetare i sin första kvalmatch. Likaså föll hon direkt i dubbelspelet tillsammans med spanjorskan Georgina Garcia-Perez, som dessutom blev skadad. Till den här veckan glömde hon för första gången i karriären att anmäla sig till en turnering, men åkte till Nederländerna ändå. Mest på chans.

– Jag skrev upp mig för kvalspelet till singel och fick en plats när en annan tjej tackade nej. 30 minuter innan min första kvalmatch skulle börja fick jag besked att jag skulle spela, berättar Cornelia Lister.

Trots kort uppladdning blev det seger, och även kvalfinalen dagen efter vann hon. Det gör att att hon för andra gången i karriären kommit in i en huvudturnering på WTA-touren. Första gången var ifjol, när hon fick wild card till Båstads tävling och föll en jämn match mot dagens världsetta Angelique Kerber. Historiskt sett är Lister den andra Linköpingstjejen efter Helena Dahlström som unde 80-talet gjorde ett antal matcher i WTA-cirkusen.

– Allt är mer professionellt nu, jag tränar hårt och har rätt material, allt från racket till skor. Mycket beror på min nya tränare Frank Messerer. Jag börjar få ett eget team nu, det känns jättebra, säger Cornelia Lister.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!