Linköpingsrallyt kan tappa en publikfavorit

Kommer storfavoriten PG Andersson till start i East Sweden rally eller inte? Det är hetaste frågan just nu.

2 september 2017 11:30

Johan Eklöf från Linköping äger den bil, en Skoda Fabia WRC, som det är tänkt att PG och kartläsaren Emil Axelsson, Ydre MK, ska starta i nästa fredag när ESR drar igång utanför Saab Arena.

Men just nu är det ytterst tveksamt om det blir så.

Ett försvunnet papper och den svenska byråkratin sätter nämligen stopp just nu.

Johan Eklöf:

– Dagen efter att jag fick hem bilen från Litauen åkte jag upp till Transportstyrelsen för att lämna över de papper som behövdes för att kunna registrera bilen i Sverige. Problemet var att det inte fanns någon handläggare som kunde ta ärendet just då, trots att jag blivit lovad det, och lämnade motvilligt över papperen till personalen i receptionen.

Men då startade bekymren.

– Nu säger de att papperen inte finns på myndigheten, att de är borta, och att de därför inte kan registrera bilen.

Johan Eklöf suckar tungt.

– Inget verkar hjälpa. Jag har lämnat över intyg från Skoda i Tjeckien som byggde bilen, från tidigare ägaren och från myndigheter i Litauen som skrivit av bilen därifrån. Men jag får bara till svar från Transportstyrelsen att de inget kan göra.

Eklöf säger att det därför är mycket tveksamt om PG Andersson och Emil Axelsson, som fick lämna återbud till förra SM-tävlingen i Köping av samma orsak, kommer till start i Linköping.

– Just nu verkar det som enda lösningen är att jag åker ner med bilen till Litauen igen, säljer tillbaka den till förre ägaren, registrerar bilen där och sen gör om samma procedur igen. Om det blir så hinner vi aldrig till nästa fredag.

– Det vore oerhört synd om den svenska byråkratin sätter stopp, för jag vet att PG och Emil drar väldigt många åskådare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén