Jämnt i herrklassen - Ring bästa dam

Precis som väntat blev det en kamp mellan Abraham Adhanom och Nasir Dawoud om vem som skulle vinna herrklassen, 10 kilometer. Slutligen drog Adhanom det längsta strået.

Abraham Adhanom

Abraham Adhanom

Foto:

LINKÖPING2016-05-26 21:00

Videon är inte längre tillgänglig

Det blev väldigt jämnt i herrarnas millopp mellan de favorittippade Abraham Adhanom och Nasir Dawoud som båda kommer från Eskilstuna. De var med i Göteborgsvarvet förra helgen där Adhanom vann över Dawoud med 11 sekunder och även under blodomloppet slogs de om förstaplatsen. De gick snabbt upp i ledning och höll ihop under hela milen innan det blev en kamp på upploppet, där det till slut blev Adhanom som gick i mål först och vann blodomloppet på tiden 30:17, två sekunder före Dawoud. När han springer in i mål som vinnare är skorna genomblöta men han är ändå nöjd och ser rätt pigg ut.

– Det kändes ganska bra, banan var rätt platt, men skorna var inte bra för mig, säger han.

Han berömmer också Dawoud.

– Han är en bra löpare. Vi kommer ju från samma klubb.

I damernas millopp var det inte en lika jämn och dramatisk kamp utan där var det Lisa Ring som kom ensam på upploppet och blev segrare på 36:44, drygt två minuter före tvåan. Direkt när hon kommer in i mål böjer hon sig ner för att hämta andan. Hennes lycka går inte att ta miste på – tårarna är påtagliga och hon har svårt att få fram några ord över huvudtaget.

– Jag vet inte vad jag ska säga om loppet, allt kändes bara så himla lätt, säger hon och försöker få ner andningen.

Samtidigt försöker hon att hålla alla känslor i styr efter att ha gjort en så pass bra prestation att hon både vunnit blodomloppet och fått nytt personbästa på milen. Hon går fram och tillbaka och vet knappt vart hon ska ta vägen.

– Innan har jag som bäst sprungit på 37.15 och det är ju riktigt bra, men det här... Det är sjukt bra.

I femkilometersklasserna blev det också bra tider och där vann Fredrik Johansson på tiden 15:41 på herrsidan och Kerstin Axelsson på tiden 18:36 på damsidan.

Mer text och tv från Blodomloppet.

Bilderna från målgången

Medaljerna tog slut

Se ditt barn springa Lilla Blodomloppet

Bildextra - alla bilder från loppet

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om