SSL-dramat slutade efter flera svängningar 5–4 (1–2, 2–0, 2–2) i Libks favör.

Det var ett drömmål signerat landslagsspelaren Simon Palmén som avgjorde för Linköping i tredje perioden.

– Kul att vi är tillbaka på vinnarspåret. Särskilt här, en av de roligaste matcherna att spela. Vi hade det lite trögt innan Jik-matchen, säger backen Oskar Hovlund.

Artikelbild

Libks tränare Johan Astbrant var också nöjd efter segern.

– Riktigt skönt. Vi har fått insikt, att det är hårt arbete både med och utan boll som gäller. Det handlar om inställning, och det här var en karaktärsseger av hela laget, säger Astbrant.

Det var långt ifrån fullsatt i Nyhemshallen, med 788 åskådare, men det blev ändå bra tryck i den perfekta innebandyarenan.

Det var lite av en tredje och avgörande grundseriefajt mellan lagen som tidigare vunnit var sin bortamatch inbördes. Libk vann i höstas med 7–5 i Mullsjö, medan Mullsjö vann med 4–3 i den jämna hemvändarmatchen i Linköping i mellandagarna.

Det här är två rivaler, två jämna lag som alltid skapar derbykaraktär i kampen. Två lag som dessutom är i samma läge som utmanare om en SM-finalplats, precis under favoriterna Falun och Storvreta.

Det är trean mot fyran i tabellen och även i rangordningen inför ett slutspel.

Denna gång var det Libk som satte tonen litegrann, dels genom Oskar Seths 1–0-mål från nära håll i första perioden. Men även genom vändningen i andra perioden där 1–2 blev 3–2 efter mål av först pigge Markus Lindström och sedan genom ett bra skott av ledarfiguren Matej Jendrisak.

I tredje perioden kom Mullsjö tillbaka och publiken fick återigen klappa till Sven Ingvars "Torparrock" när lagkaptenen Kasper Hedlund kvitterade till 3–3.

Men ett lag är ofta sårbart efter ett eget mål och Libk kunde replikera snabbt genom Simon Palméns skott till 4–3, på pass från duktige Oskar Seth.

Mullsjö försökte öka tempot för ytterligare kvitteringsmål, men Libk höll hemmalaget stången. Målvakten Robin Laakso var på tå, men fick ändå släppa Isaac Roséns 4–4-boll förbi sig efter en fin Mullsjökombination.

I en riktigt fartfylld avslutning var det Simon Palmén som fick sista ordet med sitt urläckra 5–4-mål där han tråcklade upp bollen i bortre krysset på fint pass från Max Wahlgren.

Mullsjö tog ut sin målvakt i slutminuterna, men det hjälpte inte.

– Vi plockar bort två av deras power play och vi visar karaktär i gruppen. Det känns skönt, sammanfattar Johan Astbrant.

Nu blir det landskampsuppehåll och Linköping spelar nästa gång i SSL onsdagen den 6 februari, hemma mot Höllviken i Linköpings sporthall.

Nu blir det Finnkamp med landslaget där Oskar Hovlund och Simon Palmén deltar.

Målen: 0–1 Oskar Seth, 1–1 Tim Braillard, 2–1 Pelle Tarenius, 2–2 Markus Lindström, 2–3 Matej Jendrisak, 3–3 Kasper Hedlund, 3–4 Simon Palmén, 4–4 Isaac Rosén, 4–5 Simon Palmén.

Publik: 788.