Libk kastar om för ny energi

Libk ligger nu trea i SSL inför helgens bortamatch mot Helsingborg. Trots det är de inte nöjda med prestationerna hittills.

7 oktober 2018 07:00

– Vi förlorade mot Kalmarsund på grund av att det var min sämsta match som tränare sedan jag kom. Vi gick in med fel inställning och tänk i matchen. Spelarna kämpade på och krigade men vi la för mycket fokus på vad Kalmarsund skulle göra, säger Libk:s tränare Johan Astbrant.

Nu väntar Helsingborg som nästa motstånd, där Libk hoppas komma tillbaka på vinnarspåret.

– Fast att vi har vunnit tre matcher och ligger bra till i tabellen är vi inte nöjda med prestationerna. Vi har inte kommit upp i den nivån vi själva tycker att vi besitter. Nu kommer vi göra några justeringar i formationerna och sättet att spela och så får vi se var vi hamnar, säger Astbrant och fortsätter:

– Det är samtidigt lätt för mig att säga att vi ska spela en dröminnebandy, men i slutändan är det 20 individer som ska leverera samtidigt. Men det är det roliga med lagidrott.

Är det något speciellt du tänkt göra när du säger att du ska kasta runt i kedjorna?

– Vi har inte landat exakt i vilka formationioner det kommer bli men vi ser att spelare är i behov av olika saker. Om vi ser på en formation är den ganska rörlig och ser vi på en annan är den ganska statisk. Då är frågan om man behöver få in en spelare med mycket energi i den statiska för att röra runt i grytan lite. Det handlar om att vi ska få in mer fart i alla formationer.

Fortfarande är lagkaptenen Anton Karlsson på skadelistan, och Libk vill skynda långsamt när det gäller hans återkomst.

– Vi hoppas att det ska gå fortfare för honom, men vi vill samtidigt inte chansa. Han kommer att vara så viktig i de viktiga matcherna som kommer och vi vill inte stressa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi