Libk-kaptenens nej till landslaget

Linköping IBK:s kapten Anton Karlsson är fortsatt på frånvarolistan med sin knäskada. Förhoppningen är en återkomst mot Lindås den 27 oktober – men i landslaget har han gjort sitt.

15 oktober 2018 12:30

Anton Karlsson kommer inte satsa på någon återkomst till landslaget – utan fokuserar helt på klubblagsspelet med Libk.

­– Jag har gjort mitt i landslaget och lagt ned de tankarna. Nu är fokus på att bli bra i knät och efter det vill jag fokusera på klubblaget, säger Karlsson till klubbens hemsida.

Och han är på god väg tillbaka efter smällen.

– Jag har kommit så långt att jag har börjat springa på löpband. Det känns inte jättelångt borta för en återkomst. Jag ska göra lite tester i slutet av veckan, säger Anton Karlsson när Sporten ringer upp.

Det var under en internmatch innan seriestarten som olyckan var framme för Anton Karlsson – igen. Sedan dess har han kört rehab själv på gymmet. Han har dock inte kommit så långt att han kunnat köra någon innebandyrelaterat träning ännu.

– Jag har bara kört rehab. Vi får se hur allting är efter att jag gjort testerna. Då får vi mer svar på hur allting känns i knät, säger han.

Du som har haft knäskador innan. Hur känner du själv att du ligger till?

– Det är absolut inte samma sak som jag hade i andra knät – det var en mindre skada. Men just nu känner jag inte så mycket. Det är bara när jag hoppar lite åt sidan det känns i knät – så det känns ganska bra.

Har ni något datum ni siktar på?

– Vi har inget specifikt datum utan det är när det känns bra. Vi kommer inte chansa med någonting eftersom det är så tidigt på säsongen. Känns det bra får vi se om jag är med mot Lindås. Eftersom jag inte fått några svar från sjukgymnasten så vet jag inte.

Nu har han istället fått se sitt lag starta säsongen relativt svagt från läktaren.

– Jag har sett alla hemmamatcher och sedan alla bortamatcher på datorn. Det har sett lite sådär ut. Vi har inte fått det att stämma i anfallsspelet samt släppt in lite billiga mål. Vi har haft för lite boll och fått jobba mycket försvar mot de tippade bottenlagen. Vi har inte skapat tillräckligt och borde tagit några fler poäng, säger Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi