Libk förlänger med målvaktstalangen

Libk-målvakten Andreas Blom tog klivet upp till SSL och Jonas Gustavsson tog klivet ner till division 1. Nu är det också klart att Blom, efter sin snabba succé i högstaliga, skrivit ett långtidskontrakt med klubben.

12 december 2018 17:07

– Det känns jättebra och det är en dröm för mig som målvakt. Att få skriva på detta kontrakt är något jag satsat på de senaste säsongerna, säger Andreas Blom till Linköping innebandys hemsida.

Han är inte den första unga spelaren som skriver på ett nytt kontrakt med klubben. Tidigare har också Oskar Hovlund och Oskar Seth, där alla tre är födda 1998, kritat på för Linköping.

– Det är jättekul och att klubben gör denna satsning var en av anledningarna till att jag skrev på för en längre tid. Nu vet jag att vi inte kommer försämras de närmsta åren även om några av de mer rutinerad spelarna inte fortsätter i laget, säger Andreas Blom till klubbens hemsida.

Andreas Blom fick byta plats med målvakten Jonas Gustavsson och klev direkt in i hetluften. Han har spelat två matcher från start och även hoppat in i en. Där bevisade han att han har kvalitén för att klara av spelet i Sveriges högsta liga.

– Jag är väldigt nöjd så här långt och tycker att jag tagit de chanser jag fått även om jag såklart har mycket att bevisa framöver. Största skillnaden mellan division 1 och SSL, förutom att det såklart går mycket fortare, är att SSL-spelarna hittar mer fria ytor innan skotten kommer, säger Blom till hemsidan.

Förrutom de senaste framgångarna i SSL har han även meriter från U19-landslaget. Förhoppningen är att på sikt kunna ta en plats även i A-landslaget.

– Självklart är det en dröm men i nuläget är det inget jag funderar alls på. Jag är fortsatt ung och nu lägger jag allt fokus på Linköping och klubblaget så får jag se var det leder i framtiden, säger blom till hemsidan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi