"Vi är inte värda något mer i kväll"

Den bänkade Joe Whitney satt på läktaren och fick se LHC släppa in det första målet mot Mora efter 36 spelade sekunder. Hemmalaget var inte påkopplade – och blev det aldrig heller.

10 januari 2019 22:18

– Vi är inte värda något mer ikväll för att vi är så bleka, säger LHC:s tränare Tommy Jonsson efter matchen.

Efter flera matcher där det varit publikfester och fart på isen kom motreaktionen för LHC. Allt var precis tvärt om. Bortalaget Mora fick diktera spelet och Linköping kom inte nära. Det brukar snackas om att motståndet kan göra laget dåligt, men i den här matchen var LHC inte med. Tränare Tommy Jonsson kunde inte peka ut något specifikt utan konstaterade att hela insatsen var för dålig.

– Jag tycker att det är vår svagaste insats den här säsongen. Vi gör en väldigt svag prestation, säger han besviket efter matchen.

Det stod 1–3 på tavlan när LHC kom ut till den tredje perioden och hemmapubliken väntade spänt på en forcering. Istället kom 1–4 i baken och rullgardinen drogs ner.

– Vi försökte med alla medel i periodpausen, både skarpt och strukturerat, för att hitta någon väg rent taktiskt. Ibland lyckas man hitta på någonting att gå på och ibland inte, säger Jonsson och suckar. Han fortsätter:

– Är man inte med riktigt så ser det ut så här av någon anledning.

Med den bleka insatsen från laget gav Jonsson endast Nick Sörensen godkänd.

– Resten av spelarna förväntar jag mig mycket mer av, säger han bestämt.

Är det undermedvetet att man går in annorlunda i en match mot ett bottenlag som Mora?

– Vi har pratat mycket om det och alla vet att oavsett vilken position man har i den här serien så blir det trubbel om man inte presterar. Så enkelt är det och det får vi lära oss utav, säger Jonsson.

Något anmärkningsvärt var att Joe Whitney, som ligger två i den interna poängligan med sina 20 poäng, blev bänkad i matchen. Anledningen: att han varit för dålig.

– Vi tycker att utifrån hans prestationer och den rollen han har så tycker vi inte att han har presterat som vi har förväntat oss. Det är inget konstigt i sig. Han är i en liten formsvacka nu. Han kommer att komma tillbaka och spela, det är inget snack om den saken. Samtidigt är det även en konkurrenssituation, säger Jonsson.

Är det för att skicka någon slags signal eller skapa energi?

– Nej, det handlar om att prestera och leverera. Kommer man in i en svacka som varar lite för länge måste man bryta den och komma tillbaka på något sätt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi

Ämnen du kan följa