"Vet att vi kommer att vända det här"

Från botten i Timrå till botten i Linköping. "Jag vet att vi kommer att vända det här", sa Henrik Törnqvist.

Henrik Törnqvist.

Henrik Törnqvist.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2019-10-27 20:30

Han var förstås lika besviken som alla andra efter lördagens 2–6-förlust i bottenmötet med Växjö. Det såg ju så bra ut, men ännu en gång rasade LHC ihop och på 114 sällsynt olyckliga sekunder i andra perioden gick matchen förlorad. En ny käftsmäll och än mer fastnaglat i botten.

– Surt som sjutton, sa Henrik Törnqvist.

Hur kan det bli så?

– Jag vet inte vad som händer mer än att vi går ned oss och tappar allt. Möjligt att vi blir för försiktiga och rädda för att förlora det som vi redan har. Plötsligt gör vi inte längre det vi ska och det som vi kommit överens om. 

Motalakillen svarade för en mycket stark säsong i Timrå i fjol och noterades för 40 poäng på 58 matcher. Men för laget slutade det med smärtsam degradering till allsvenskan och han hamnade i LHC.

Och nu är det bottenläge i tabellen även här.

– Klart att jag hade trott och räknat med att vi skulle vara betydligt högre upp och det tror jag fortfarande. Jag vet att vi kommer att vända på det här. En sak om vi känt att vi varit underlägsna och inte haft en chans. Det är bara att titta hur det ser ut när vi spelar bra. Men det räcker inte att göra det i 20–30 minuter eller så, sa Henrik Törnqvist.

Så känslan är inte densamma?

– Nej, det kan jag inte säga.

Sex poäng på 14 matcher är 23-åringens eget facit så här långt. Mot Växjö såg ändå kedjan med Adam Helewka och nya finska värvningen Jarno Kärki helt okej ut. Törnqvist hade ett riktigt bra läge i slutet av andra perioden, men pucken tog i ribban och studsade ut.

– Typiskt när det ser ut som det gör. Vi behöver få med oss de där studsarna. Mål där och det hade kunnat bli annorlunda. Just nu får vi ingenting gratis. Det är så små detaljer som gör att det kan bli riktigt bra. Men vi måste hålla ihop gruppen och fortsätta att tro på det, sa han.

Två matcher återstår före landslagsuppehållet – HV på torsdag och Rögle på lördag – och även om LHC-läget är utsatt är det fortfarande tätt i botten i en alltmer uppdelad tabell. Det är bara tre poäng upp till en plats ovanför kvalstrecket och ytterligare tre till niondeplacerade Malmö. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!