Välmeriterade systrar till Linköping

LHC förstärker truppen till kommande säsong med de två välmeriterade systrarna Zoe och Tori Hickel.

17 juni 2019 16:13

Systrarna Hickel ansluter till Linköpings SDHL-lag. Linköpings General Manager Josef Nilsson är glad över den förstärkning som kommer till dem från andra sidan atlanten.

– Vi är mycket glada över att Zoe och Tori (Hickel) kommer till oss i LHC. De är två väldigt bra spelare som kommer att ge oss ytterligare offensiva vapen. Det är dessutom två av de mest meriterade importerna i ligans historia, säger Nilsson på klubbens hemsida.

Amerikanskorna kommer till Sverige med stora förväntningar. 26-årige forwarden Zoe gjorde 23 poäng på 24 matcher i Calgary Inferno förra säsongen. Tori som spelar back gjorde samma säsong fem poäng på 27 matcher i samma lag. Tillsammans vann de det kanadensiska mästerskapet med Calgary. Zoe har tidigare spelat collegehockey i University of Minnesota, samt seniorhockey i Boston Pride i NWHL. Hon har även representerat Kunlun Red Stars i CWHL. Tori har spelat i Sverige sedan tidigare. Mellan 2016 och 2018 spelade hon i Djurgården i SDHL och stod för 18 poäng på 62 matcher. Säsongen 16/17 vann Tori SM-guld med Djurgården. Tori har sedan tidigare även representerat NAHA White i JWHL och Northeastern University i collegehockey.

Utöver värvningarna av systrarna Hickel har Linköping sedan tidigare gjort klart med den kanadensiske backen Savannah Newton, vilket Corren skrivit om tidigare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anton Comstedt