Uppgifter: LHC i samtal med forward

Johan Harju erbjöds inget nytt kontrakt av Luleå Hockey. Men enligt uppgifter kan han spela i SHL även nästa säsong – i Linköping HC.

1 juni 2019 17:41

Det är NSD/Kuriren i Luleå som rapporterar att det pågår samtal mellan den 33-årige forwarden och LHC. Ryktet späs på ytterligare av att Harju känner LHC:s sportchef Niklas Persson väl då de spelat tillsammans i både Tre Kronor och Tampa Bay Lightning.

När NSD/Kuriren kontaktar Persson och berättar att man har uppgifter om att det pågår samtal skrattar han och säger:

– Jaså, det har ni.

– Jag får vara lite tråkig den här gången. Jag har inga kommenterar. Jag vill inte kommentera spelare som inte tillhör oss. Ni får väl ringa honom och höra om han vill säga något, fortsätter Persson.

Både Johan Harju och hans agent Patrik Aronsson har dock, enligt NSD/Kuriren, avböjt att kommentera uppgifterna.

Harju slog igenom i Luleåtröjan i mitten av 2000-talet. Efter några säsonger i både KHL (Dynamo Moskva) och NHL/AHL (Tampa Bay Lightning och Norfolk Admirals) vände forwarden sedan hem till Sverige igen. Efter en säsong i Luleå blev det spel i Brynäs 2012-2014 innan han återvände till Norrbotten där han spenderat de senaste fem åren. Säsongen som gick svarade Harju för 18 poäng (11+7) på sammanlagt 62 SHL-matcher.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Samuel Villius