Uppgift: LHC snuvas på OS-centern

Den tidigare LHC-spelaren Patrik Zackrisson ska ha valt mellan flera olika SHL-klubbar inför återkomsten till Sverige. Men enligt Aftonbladet blir det inte LHC. Enligt tidningen ska landslagscentern vara klar för Leksand.

27 juni 2019 17:24

LÄS MER: "Jag vill inte tala om Sverige"

LÄS MER: Det talar emot Zackrisson i LHC

OS-centern har tidigare återfunnits i Dynamo Moskva men har öppnat upp för en återkomst till SHL. Under föregående säsong stod han för elva poäng i KHL, varav fem mål och sex assist. Enligt Aftonbladet valde han mellan en rad SHL-klubbar – men tillslut var det helhetsbilden som avgjorde att Leksand gick vinnande ur dragkampen. Klubbar som har nämnt som tänkbara alternativ, förutom Leksand, är Djurgården och Linköping. I LHC spelade stjärncentern mellan år 2007 och 2010 samt säsongen 2012. Men någon återförening med klubben blir det inte – istället får Zackrisson återförenas med Mattias Ritola, en spelare som han tidigare spelade med i Skellefteå.

Leksand satsar stenhårt inför återtåget till den svenska högstaligan och general managern Thomas Johansson har fått möjligheten att spänna musklerna ordentligt. Tidigare har OS-backarna Johan Fransson och Jonas Ahnelöv tillkommit till truppen samt poängmaskin Spencer Abbott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi

Ämnen du kan följa