Robertsson: "Han är inte aktuell"

Matcherna kommer tätt för LHC nu. Under lördagen väntar hemmamöte med Malmö och flera spelare saknades på fredagsträningen.

4 oktober 2019 14:00

Först på listan, Broc Little:

– Prognosen för spel för hans del är –  minus, sa Bert Robertsson. Vi tar det dag för dag men han är inte aktuell som det ser ut nu.

Patrik Lundh saknades också.

– Där är prognosen bättre men osäker. Vi får se under lördagen.

Ett plustecken var att Dan Pettersson gjorde sin första träning på länge. Men han inte aktuell för spel mot Malmö.

– Vi får ge honom att tag till.

Träningen i Saab arena var annars inriktad mycket på fart, med högt tempo och snabba, intensiva övningar. 

– Vi vill att varje individ ska vara väldigt offensiv men ändå inte bara köra och glömma den defensiva biten av spelet. 

Robertsson kunde nöjd titta i backspegeln efter torsdagens match mot Skellefteå, trots att det blev förlust med 1-3.

– Helt nöjd är man givetvis aldrig när man förlorar, men vi gjorde väldigt många bra saker den matchen och svarade för vår klart bästa bortamatch. Vi mötte ett offensivt skickligt lag, men lyckades hålla nere deras målproduktion rejält. Vi gjorde en stabil match, tidigare har det varit betydligt svajigare.

– Om det är någonting som brister så är det att vi själva tar bort chansen att spela i power play när vi tar egna utvisningar i dem, två gånger om. Där måste vi visa en bättre disciplin. Vi tar fem utvisningar i matchen och fyra av dem tycker jag inte är alls nödvändiga.

Säsongsstarten har annars inte varit som någon kring LHC trott och hoppats på. Bara fem poäng på åtta matcher och näst sist i tabellen.

Ändå är det mest positiva tillrop LHC-tränaren får när han går ut på stan.

– Visst är det många som har åsikter om spelet och hur vi presterar, men det är en del av vår vardag. Att det är många som bryr sig visar på ett intresse och det är precis det vi vill ha. Men på det hela stora är det lugnt, det är många som morsar och önskar lycka till. Man märker att folk vill att det ska gå bra för oss.

Nu väntar Malmö och match på hemmaplan där LHC tagit sina tidigare fem poäng.

– Malmö är ett lag som åker mycket skridskor och som lever mycket på att flytta pucken enkelt ur sin egen zon och skapa tryck på motståndarna. För oss gäller det att ha fokus på att göra ett bra defensivt jobb och krydda det med vårt offensiva spel där vi kanske kan vara lite mer tålmodiga men samtidigt jäkligt heta.

Gött att spela hemma igen?

– Mycket gött. Vi har gjort bra matcher på hemmaplan och ska fortsätta på den vägen. Vi har en stor vilja att visa upp oss från vår bästa sida inför våra egna fans där vi känner att vi har ett jäkla bra stöd.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén