Två centrar har fått bud av LHC

Anton Mylläri är klar – och ett par centrar har också fått bud av LHC. "Jag hoppas att vi kan landa någon av dem", säger Niklas Persson.

3 maj 2019 21:00

Redan under torsdagen kunde Sporten avslöja att backen Anton Mylläri är klar för Linköping HC och skulle presenteras under de närmaste dagarna. Under fredagens livesändning på Facebook bekräftades övergången.

28-årige backtuffingen har skrivit på för två år och general managern Niklas Persson säger så här om värvningen:

– Han kommer att passa perfekt in i vårt lag. Stor och stark, men ändå rörlig. Han kommer att fylla en viktig funktion hos oss.

– Det känns jättebra. Jag har fått fina tankar om klubben och det känns som om den är på rätt väg. Jag vill vara en ledande back i laget som är stark både bakåt och framåt, säger Anton Mylläri själv i livesändningen.

På backsidan återstår därmed att hitta en ersättare för Lukas Bengtsson, som har räknats bort och med all säkerhet hamnar i Ryssland. Framåt är det, som vi berättat tidigare, två centrar som ska in för de tänkta toppkedjorna.

Niklas Persson vill som väntat inte gå in på några namn, men bekräftar att det är ett intensivt letande och att kontakter är tagna.

Han säger:

– Det finns ett antal alternativ som vi tittar på och som vi har pratat med. Det finns bud ute till en eller två spelare. Sen vet man aldrig vart det leder, men jag hoppas att vi kan landa någon av dem. Det är inte bara vi som letar centrar.

Det är ingen hemlighet att planen är att få en tydligare svensk prägel på laget, men när det gäller centerjakten är inte det avgörande.

– Primärt kan man säga att vi letar efter bra spelare. De ska passa in i den profil som vi letar efter och de ska passa in i vårt lag och vårt sätt att spela. Nationalitet är inte superviktigt utan viktigast är att det är en bra center, säger Persson, som också avslöjar att tanken är att använda Filip Karlsson som ytterforward under kommande säsong.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten