TV: Han ser något speciellt med LHC

Laget som aldrig vinner. Så snackas det om LHC:s herrlag. Men damerna har vunnit och juniorerna har vunnit SM-guld. Klas Östman minns J20-guldet.

27 maj 2019 19:00

Det var för snart tio år sedan som LHC med Östman vid rodret vann äldsta junior-SM, efter finalseger mot Modo och med bland andra dagens A-lagsback Mattias Bäckman i laget. Där fanns också Markus Modigs, nu i Oskarshamn, Linus Hultström, nu i Djurgården, och Viktor Öhman, nu i Västervik.

– Det var ett lag som hade kul tillsammans och många brann för hockeyn, säger Klas Östman som nämner segern som sitt bästa hockeyminne från karriären när han gästar Öst medias videoprogram Sportsnack.

I avsnittet, som kan ses på corren.se och mvt.se, berättar Klas Östman om hur det började i Härnösund, varför han aldrig blev elitspelare, men varför ishockeyn ändå blivit ett yrke.

Nu är Östman inne på sitt femte år som assisterande LHC-tränare och han kommenterar allt det nya med Niklas Persson som sportchef och Bert Robertsson som huvudtränare. Östman ger också omdömen om alla nyförvärven som kommit och om spelarförlusterna och om vad som är speciellt med LHC.

Han berättar också om han kan tänka sig att någon gång bli huvudtränare i SHL, plus berättar vad han ska göra i sommar.

Vem vill ni ska gästa Sportsnack? Välkomna med förslag.

Började i Älgarna

Namn: Klas Östman.

Ålder: 40 år.

Bor: Hus i Sturefors.

Familj: Sambo, en son, ett barn på väg i sommar, två bonusbarn.

Fritidsintressen: Trav, sport, familjen.

Barndomsort: Härnösand.

Klubbar som spelare: Älgarna, Antjärn, Leksand, Skövde.

Klubbar som tränare: Leksands juniorer sex år, LHC:s juniorer sex år, assisterande A-lagstränare i Frölunda två år, femte året nu som assisterande A-lagstränare i LHC.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius