"Tror inte att det händer något mer"

Fram till lördag natt kan LHC tappa fler spelare till NHL. Men general managern Niklas Persson är lugn. "Jag tror inte att det händer något mer", säger han.

12 juni 2019 07:00

På måndagskvällen meddelades att Johan Södergran skriver kontrakt med Los Angeles och spelar i Nordamerika kommande säsong. Ett tungt avbräck för LHC, som ändå haft med i beräkningen att det skulle kunna hända.

Fram till 15 juni kan NHL-klubbarna fortsatt värva kontraktsbundna spelare, men Persson tror att risken är liten att ytterligare någon ska försvinna från LHC-truppen. Adam Ginning hade kunnat vara ett namn, men där har Philadelphia varit tydligt med att ge honom ett år till i SHL.

– Där är jag inte alls orolig. Det skulle i så fall vara om något dök upp med någon annan spelare som vi inte räknat med, säger Niklas Persson och nämner Henrik Törnqvist som ett exempel.

Säg så här då: har du fått några indikationer om NHL-intresse i övrigt?

– Nej.

Som vi berättade redan under måndagskvällen är första tanken att inte ersätta Södergran under sommaren. Så utöver en back och en center för att leda laget räknar LHC med att starta säsongen med den trupp som ni ser i faktarutan här intill. Skulle det på grund av skador behöva fyllas på underifrån kan spelare plockas upp från juniorlaget.

– Det finns spännande spelare på marknaden, men spontant skulle jag svara ja på frågan om det blir den här truppen. Kostnaden för Södergran är också betydligt lägre än vad en ersättare skulle kosta, säger Niklas Persson.

29 juli drar träningen igång igen efter sommarledigheten. Då ska alla vara på plats, inklusive nordamerikanska trion Broc Little, Andrew Gordon och Joe Whitney. Inte minst den sistnämnde hade en tuff premiärsäsong i fjol.

– Han vet vad som gäller och att han bättre behöver hitta in i vårt sätt att spela, säger Persson.

LHC-truppen

Målvakter: Jonas Gustavsson, Jacob Johansson.

Backar: Anton Björkman, Mattias Bäckman, Adam Ginning, Eddie Larsson, Hampus Larsson, Max Lindroth, Simon Lundmark, Anton Mylläri. En spelare saknas.

Forwards: Jimmy Andersson, Mikael Frycklund, Andrew Gordon, Robin Johansson, Filip Karlsson, Sebastian Karlsson, Broc Little, Olle Lycksell, Dan Pettersson (långtidsskadad), Jaako Rissanen, Nick Sörensen, Henrik Törnqvist, Joe Whitney. En spelare saknas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten