Tredje gången gillt gällde inte för LHC

Tredje försäsongsmatchen för LHC – tredje förlusten. När laget åkte ner till Ängelholm för att möta Rögle tog det stopp – igen.

22 augusti 2019 21:02

Ineffektivt i offensiven där laget ofta hamnade längs med sargerna istället för framför mål. Oskärpa i avsluten när Rögle gav flera gratislägen. Det var inte LHC:s kväll i Catena Arena. Samtidigt var också flera spelare borta inför drabbningen. Jimmy Andersson och Mikael Frycklund var på skadelistan, Simon Lundmark och Arvid Costmar var på juniorlandslagsturnering och Mattias Bäckman och Anton Mylläri fick vila.

Efter fem minuter satte Rögles Anton Heikkinen det första målet, strax efter att LHC var fulltaligt efter en utvisning. Den första perioden fortsatte sedan utan några fler mål och var också rätt avslagen. I andra perioden skapade LHC lägen själva samtidigt som laget också bjöds på ett par chanser när Rögle slarvat i egen zon. Men trots lägen där målet i princip var öppet kunde LHC inte få in pucken. Rögles Kodie Curran åkte även på en fyraminutersutvisning – men Linköping tog inte vara på det. Istället fick de gå ut till periodvilan med ytterligare två insläppta mål och ett tungt 0-3-underläge.

Inte heller i den tredje perioden fick de en drömstart. Bara efter någon minut satte Rögle sitt fjärde mål och matchen var redan avgjord. LHC fortsatte ineffektivt och hade svårt för att ta sig in framför mål. Därmed har nu Linköping elva insläppta mål och två gjorda på tre träningsmatcher.

Hetast i matchen var kombinationen med Broc Little och Joe Whitney, men duon lyckades inte spräcka nollan. Olle Lycksell och Nick Sörensen blixtrade stundtals till, men de hittade inte heller till nät. Och den stora frågan nu är: Kommer trenden att brytas till säsongsinledningen eller inte?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi