Tionde raka – LHC är nära toppen

Tionde raka vinsten totalt, tredje raka på nya året – Linköping HC närmar sig toppen i SDHL-hockeyn.

9 januari 2019 21:28

– Det tajtar till sig i toppen och det känns jättebra att vi är med. Skönt att ha en så stark svit i ryggen, sa Madeleine Östling, tränaren.

Säsongen är över för forwardsstjärnan Lara Stalder, men LHC-damerna fortsätter att vinna ändå. Det blev 2–0 mot AIK i söndags – och det blev 5–1 (2–0, 1–1, 2–0) mot samma motstånd nu.

Det var ganska mycket som såg ganska likt ut.

– Mycket skridskoåkning och bra tempo. Vi hade tränat på vissa saker och fick ut det vi ville. Det var en stark bortaseger, sa Östling.

Därmed klättrade guldjagande LHC förbi Luleå i tabellen – dock med fem matcher mer spelade – och är nu bara två poäng efter serieledande Modo. Två mål (av Emma Murén och Madelen Haug Hansen) under andra halvan av första perioden låg till grund för vinsten och sedan avgjorde definitivt Sidney Morin och Kennedy Marchment under slutminuterna av tredje perioden.

– 5–1 låter klarare än vad det var. I åtminstone två perioder var det tajt och tufft, men vi var effektiva och tog vara på våra chanser. Jag är jättenöjd med hur vi hade kontroll och höll oss till matchplanen till åtminstone 90 procent, sa Madeleine Östling.

Juniorspelarna Ida Eklind och Annie Sjöstrand fick chansen när några andra spelade saknades och fick beröm för sina insatser. Annars var betydligt mer rutinerade duon Madelen Haug Hansen och Nicoline Söndergaard Jensen två av dem som visade vägen.

– Riktigt vass insats åt båda håll. Det är inte alltid de syns så mycket, men de gör alltid ett stort jobb i det tysta, sa Östling.

För det femte LHC-målet, eller snarare det tredje, svarade Pernilla Winberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten