Spelarmöte i LHC – utan tränarna

Spelarna i Linköping HC samlas till stormöte – utan tränare. "Jättebra initiativ", säger ordföranden Roger Ekström.

3 mars 2019 20:16

Det har knappast undgått någon att Linköping HC är i fritt fall i SHL-hockeyn med bara en seger på de åtta senaste matcherna. Fortfarande är laget på rätt sida om topp tio-strecket, men på samma poäng som elvan Brynäs.

Det fick spelarna att agera och direkt efter lördagsförlusten mot Malmö kallades till möte i början av veckan för att på egen hand diskutera igenom läget – utan Tommy Jonsson och övriga tränare.

Det bekräftas för Sporten av Roger Ekström.

Han säger:

– Jag tycker att det är ett jättebra initiativ. De är professionella yrkesmän och det är upp till grabbarna att lösa det här. Det känner de också. Det är den här gruppen som ska leverera. Det här hade man inte trott efter elva omgångar. Och det är faktiskt samma manskap.

– Tränarna säger att spelarna lyssnar och förstår, men i vissa matchsituationer blir det fel ändå. En sak om det alltid vore de unga spelarna som felar, men så är det ju inte, säger Ekström.

Var det spelarna själva som tog initiativ till mötet?

– Ja.

Det är ingen hemlighet att kritiken på sociala medier är mycket tung mot främst Tommy Jonsson och general managern Fredrik Emvall.

– Det är inte på coachsidan det sitter. Vi kommer inte att göra något där. Det har varit rörigt under hela säsongen med skador hit och dit...tog vi bort en tränare skulle det bli ännu rörigare. Spelarna säger också att det fungerar bra och att vi inte ska röra något, säger Roger Ekström.

Har du och övriga styrelsen fullt förtroende för tränarna?

– Absolut.

Oavsett hur säsongen slutar framhåller dock ordföranden att det efteråt kommer att göras en rejäl utvärdering under våren.

– Vi ska vända på alla stenar. Det lovar jag, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten