Sörensens betyg: "Var skitdåligt"

En LHC-spelare fick godkänt av tränaren Tommy Jonsson efter bottennappet mot Mora: Nick Sörensen. "Jag kunde ha gjort mer jag också", sa han.

11 januari 2019 06:00

LÄS MER: LHC-tränaren är ingen fegis

Efter fyra raka vinster tog det tvärstopp för Linköping i SHL-hockeyn.

2–4 mot bottenlaget Mora.

På hemmaplan.

– Det finns inga värre förluster än det här. En sak om du vet att du gjort allt, men mött ett bra lag eller haft otur...men som nu när känslan är att "spelar vi som vi ska så vinner vi". Det suger, sa Sörensen.

Efter mardrömsstarten kvitterade han till 1–1 i första perioden och många trodde då på den vändning som aldrig kom.

– Vi spelade jättedåligt från första till sista minuten. Det är allt jag kan säga. Det var skitdåligt. Det händer ibland i den här branschen, men klart att det är tråkigt. Mora hemma är en match som du ska vinna om ska hänga med i toppen. Det var inte okej någonstans, sa Nick Sörensen, som när Joe Whitney petades fick spela i en delvis ny kedja med Adam Brodecki och James Wright.

– Innan kändes det som en nystart. Jag och Brodecki ville få chansen att spela ihop.

Hur tyckte du det gick?

– Det är en lagsport och idag klickade inte alla delar. Det kändes som vi spelade för utspritt och inte tillsammans. Vissa spelare gjorde en sak, andra gjorde något annat och då blev det aldrig någon rytm i det. Jag kunde ha gjort mer jag också.

Närmast väntar nu bortamöte med Djurgården som bröt sin förlustsvit och vann uppe i Skellefteå.

– Hade man varit perfekt hade man vunnit 52 matcher, men vi får kolla igenom vad som gick fel och inte gräva ned oss för mycket. Vi har ändå haft en bra trend och slagit många bra lag nu på slutet. Det brukar alltid bli kul matcher uppe i Stockholm, sa Nick Sörensen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten