"Slumpen gör ibland att bra saker sker"

Företagaren Sören Eriksson ville vara med och bryta ut damverksamheten från den övriga organisationen i Linköping HC. Men efter ett möte med LHC:s ordförande Roger Ekström tar de ett steg tillbaka. "Vi är rörande överens", säger Eriksson.

29 mars 2019 08:00

Sporten har berättat historien tidigare. Företagaren Sören Eriksson ville sponsra LHC:s herrar, men fick inget svar på mejlet han hade skickat till dem. Efter att ha ringt LHC:s kundtjänst som sagt att de vidarebefordrat meddelandet, som hamnat hos en mejladress som inte används, tog det ytterligare en vecka utan något svar. När Sören berättade om detta för en bekant tipsade han om att istället höra av sig till LHC:s damer. Sagt och gjort. Nu går 200 000 kronor per år i fem års tid till damverksamheten istället.

– Min avsikt var inte att skada LHC:s herrar på något sätt. Hur det gick till att jag sponsrade damerna har en mindre betydelse. Slumpen gör ibland att bra saker sker och i dag är jag glad att det blev som det blev, säger Eriksson.

Allting fick ytterligare en vändning då Sören ville vara med och hjälpa damerna bryta sig ut från organisationen. Men efter mötet med Ekström är de nu överens om vad som är bäst för damverksamheten. Därmed öronmärks nu miljonen till damerna – som kommer fortsätta tillhöra LHC:s organisation även i framtiden.

– Jag har gjort det jag ska och nu drar jag mig tillbaka. Det är en massa regelverk på hockeyförbundet som gör att det inte är möjligt, men på sikt kommer det nog ändå bli så att LHC:s damer kommer stå starka ekonomiskt själva. Jag tror att SDHL kommer att bli som herrarnas NHL, säger Eriksson och fortsätter:

– Damhockeyns revolution börjar här och nu i Linköping. Nu är det deras uppgift att våga satsa för att få fler företagare med på tåget.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi