Lagen möttes i genrepet inför SDHL den 31 augusti och sportens Per Bergsten skrev: "Genrep och genrep, förresten – det blev inte mycket till match för Linköpings HC som lekte med motståndet, vann med 9–0 mot bottenlaget SDE och målvakten Eveliina Suonpää behövde inte direkt förta sig för att hålla nollan."

Under onsdagskvällen i Tigerbalsamhallen (!) var det något helt annorlunda.

– Det visar bara att hårt jobbande lag slår skickligare lag som inte jobbar lika hårt. Jag hoppades att jag aldrig skulle vara med om det här i LHC, och det kommer aldrig hända igen, sa en sammanbiten Madeleine Östling.

Artikelbild

Nyförvärvet Linnéa Johansson gav visserligen LHC ledningen i slutet av den första perioden, men Annie Åsell kvitterade för SDE i början av den andra och Kayleigh Hamers gjorde 2–1 i spel fem mot tre. Sen blev det inga fler mål, trots att LHC hade allt spel de sista 20 minuterna och vann skotten med 22–3.

– En bra tredjeperiod. Tyvärr hade vi gett dom 40 minuter att bli starka och trygga i sitt spel, sa Madeleine Östling.

LHC saknade stjärnorna Lara Stalder (skadad) och Sidney Morin (landslagsuppdrag). Dessutom gav man Lisa Nordlöf chansen i mål. Nordlöfs kollega i SDE, Sofia Reideborn, storspelade och räddade 45 av 46 skott.