Senaste beskedet om LHC-skador

Räkna med att LHC-forwarden Mark Zengerle blir borta i ytterligare någon vecka.

3 oktober 2017 14:45

– Det är en sträckning. Inget allvarligt. Svårt att säga exakt när han kan spela igen, men jag tror inte på honom i matcherna den här veckan, säger LHC-tränaren Dan Tangnes.

Zengerle, som värvats från Nordamerika, har haft en tuff start i SHL. Han tvingades i förra veckan utgå från bortamötet med Karlskrona och missade senaste matchen i Luleå.

Sedan dess har han inte tränat och om inget oförutsett inträffar blir det inget spel förrän tidigast i nästa vecka. Däremot är Adam Ginning tillbaka i full träning och även Anton Björkman ska vara spelklar till fredags- och lördagsmötena med Örebro. Att den sistnämnde inte tränade på tisdagen berodde på en lättare förkylning.

Vad gäller tänkte nyckelspelaren Nick Sörensen återstår fortfarande några veckor innan han är aktuell efter sin knäskada.

– Jag har inte hört något annat än att rehabiliteringen går som den ska, säger Tangnes.

Han jublade efter vinsten senast, men hymlade inte heller om att han var mycket kritisk till åtminste stora delar av om insatsen. Med några dagars distans säger han:

– Väldigt mycket handlar om förväntningar. Från staden, från supportrar, från er i media och även från alla i och runt laget. Vi ska vara ett topplag. Fine. Men vi kan inte räkna med att vi ska åka upp till Luleå och Karlskrona, ha pucken hela tiden och vinna hur lätt som helst.

– Det är viktigt att förstå vad som krävs för att vi ska vara ett vinnande lag tisdag, torsdag och lördag. Det måste börja med ett sunt och tryggt försvarsspel, säger Dan Tangnes.

Tanken är att fortsätta med samma kedjor, däremot görs några förändringar i backparen: Chad Billins får spela med Anton Karlsson och Eddie Larsson flyttas till Patrick Mullen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten