Så blir Perssons nya roll i LHC

Chansen fanns att spela vidare i SHL eller utomlands – men Niklas Persson valde nya jobbet i LHC.

13 april 2018 17:07

– Det kändes som en alldeles för bra och spännande uppgift för att inte hoppa på, säger han.

I går kunde vi avslöja att Niklas Persson var mycket nära en roll som assisterande sportchef i Linköpings HC. Under fredagen bekräftades uppgifterna av klubben. 39-åringen ska assistera general managern Fredrik Emvall men även ha en specialroll som forwardsintruktör i klubbens akademiverksamhet.

– Det ska bli jättekul. Samtidigt som jag fortsätter inom hockeyn blir det ändå något nytt och en ny karriär. Ett och annat har man väl förhoppningsvis plockat upp genom åren, säger Niklas Persson, som preliminärt tillträder nya jobbet i början av augusti.

En lång och framgångsrik spelarkarriär tog därmed med allra största säkerhet slut med ett olyckligt självmål med fem sekunder kvar i femte SM-kvartsfinalen mot Djurgården. Men veteranen erkänner att han under de senaste veckorna tackat nej till många olika klubbar.

– Jag känner mig fortsatt väldigt bekväm med beslutet, men det har varit erbjudanden på en alldeles för hög nivå för att man ändå inte skulle fundera lite till, säger Persson, som gjort 372 SHL-matcher för Linköping och 155 landskamper för Tre Kronor.

Från SHL?

– Ja.

Från utlandet?

– Det också.

Men nu blir det inget mer spel?

– Det ska väldigt mycket till för det, så kan man väl säga. I alla fall ishockey. Haha.

Exakt vad klubbikonen får för arbetsuppgifter i rollen som assisterande sportchef är inte spikat, men mycket talar för att han bland annat kommer att jobba en hel del med att scouta spelare.

– Vi får hitta våra roller vart efter. Emvall är ansvarig och så får vi se var jag passar in bäst. Jag ser också fram emot att jobba med Niclas Hävelid och övriga i akademin och försöka få till en smidigare övergång till A-laget, säger han.

Fredrik Emvall säger till klubbens hemsida:

"Vi får en stark och kunnig kraft som älskar hockey och som dessutom har en god känsla för klubben. Vi kan på så sätt utveckla vår sportsliga verksamhet inom både scouting- och instruktörsområdet.

Klubbdirektören Anders Mäki:

"Det känns kanon att få in Niklas i LHC. Med sin stora hockeykunskap, erfarenhet från flera länder på toppnivå samt ett genuint LHC-hjärta får vi en stark förstärkning i LHC".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten Kenny Wiis